Sans Postasi 'Sıtkı Baba' büyük ikramiyeyi çaycıya verdi

'Sıtkı Baba' büyük ikramiyeyi çaycıya verdi

Paylaş
'Sıtkı Baba' büyük ikramiyeyi çaycıya verdi

Son olarak Şans Topu ile bir müşterisine 540 bin TL’lik büyük ikramiyeyi kazandıran İzmir Bornova’daki ‘Sıtkı Baba’ lakaplı Sıtkı Ertugay (71), deneyimlerini paylaştı.

İzmir’in Bornova ilçesi Kazım Dirik Mahallesi›nde Milli Piyango sabit bayi işletmecisi olan Sıtkı Ertugay’ın dükkanının önünde yıllardır uzun kuyruklar oluşuyor. Bayiden bilet satın alan pek çok kişiye irili ufaklı çeşitli ikramiyelerin çıktığını anlatan Sıtkı Ertugay, birilerine bir şey kazandırmanın kendisini hep gururlandırdığını ifade etti.

Haberin Devamı

BENDEN OYNADI, 5+1 TUTTURDU

Ertugay, “Bayimizden en son büyük ikramiye olarak Şans Topu›nda 540 bin TL kazandırdık. Müşteri benden bileti bizzat satın aldı. Kendisini şahsen tanımıyordum. Terminalimizden 3 kolonluk Şans Topu kuponu aldı. O kuponla 5+1 tutturmuş. İkramiyeyi kazandıktan bir gün sonra dükkana yeniden geldi. Tekrar oyun oynadıktan sonra büyük ikramiyenin kendisine çıktığını söyledi. Bu şekilde onunla tanıştık. Kendisinin sanayi sitesinde çaycı olarak çalıştığını öğrendim. Bizim bayimizden ihtiyacı olan bir insana ikramiye çıkması gurur verici. Ben de müşterilerimin bana ‘Borvnova’nın Sıtkı Babası’ demesinden mutluluk duyuyorum” dedi.

BENİM SLOGANIM: SAYISAL ÇILDIRDI

Daha önce bayisinden pek çok kişiye ikramiye isabet ettiğini ifade eden Ertugay, “Aslında kazananların çoğunu biz pek görmüyoruz. Kazanınca hemen gidiyorlar, pek görünmek istemiyorlar yani bir daha da uğramıyorlar. Daha önce de 4-5 kez On Numara adlı oyunumuzdan büyük ikramiyeler verdik. Bayimiz 1981 yılından beri şans oyunlarında hizmet veriyor. Geçmiş yıllarda ikramiye verdikten sonra dükkanın önüne ‘Sayısal çıldırdı’ yazardım. Bu çok ilgi çekiyordu. Akşam saatlerinden sonra dükkanın önünde kuyruk oluşurdu. Çıldırdı sözü bir çılgınlığı ifade etmek içindi. Nitekim de seneler sonra 2020’de Sayısal Loto oyununun adı Çılgın Sayısal Loto oldu. Demek ki bu çılgınlık konusunda ileriyi görmüşüm” diye konuştu.

Haberin Devamı

HERKESİN BİR UĞURLU SAYISI VAR

Oyunlarda kendisinin de zaman zaman şansını denediğini söyleyen Ertugay, “Ben de şans oyunlarına meraklıyım. Her hafta bir rutinim var. Her oyundan birer, ikişer kupon oynuyorum. Bazı kişilerin değişik inanışları var sürekli olarak belli rakamları oynuyorlar. Sürekli aynı kombine sayılardan oluşan biletleri isteyenler var. Benim de tabii ki bazı uğurlu rakamlarım var. Yıllardan beri onları oynarım” ifadelerini kullandı.

KAZI KAZAN GÜNLÜK EĞLENCE HALİNİ ALDI

Son dönemde şans oyunlarına, özellikle de Kazı Kazan’a ilginin arttırdığını belirten Ertugay, “Kazı Kazan’ın çok oyun çeşidinin olması ilgiyi canlı tutuyor. Genelde pek şans oyunları oynamayıp yalnızca gelip burada anlık olarak kart kazıyan müşterilerimiz var. Çekilişe dek beklemeden günlük eğlence gibi hemen kazanmak için şanslarını deniyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı