Ekonomi Savaş fırsatçıları! 16 bin liraya ara kat daireyi kiralıyorlar!

Savaş fırsatçıları! 16 bin liraya ara kat daireyi kiralıyorlar!

Paylaş
Savaş fırsatçıları! 16 bin liraya ara kat daireyi kiralıyorlar!

Rusya’nın Ukrayna saldırısından kaçanların geldiği Antalya’da ev kiraları üçe katlandı. Fırsatçı ev sahipleri dairelerini savaş mağdurlarına 1 yıllık peşin ödeme karşılığı kiralıyor. Birçok ev sahibi yerli halka ev kiralamıyor. Konyaaltı'ndaki binada deniz görmeyen ara kat dairenin kirası 16 bin lira.

Antalya’da 29 bin Rus, 9 bin civarı da Ukraynalı yaşıyor. Savaşın başlamasıyla birlikte hem Rusya’dan hem de Ukrayna’dan gelenlerin sayısı arttı. Fırsatçı ev sahipleri de kiralara fahiş zamlar yaptı. Kentin uzak semtlerinde bile normal büyüklükteki evlerin kiraları 10 bin lirayı buluyor. Merkeze yaklaştıkça kiralar daha da artıyor. Birçok ev sahibi satılığa çıkardığı evlerini satmaktan vazgeçip kiraya veriyor.

Haberin Devamı

KİRACILARI ÇIKARIYORLAR

Emlak danışmanlığı yapan Serkan Şahin “5 bin liraya kiraya verdiğimiz daire şu anda 10 bin lira oldu. Yerli vatandaşa ev bulmakta zorlanıyoruz” dedi. Bazı ev sahiplerinin Rus ya da Ukraynalı kiracı bulmak için yerli kiracıları evlerden çıkarmaya çalıştığı belirtiliyor. Satılık evlerin de fiyatı katlandı. Savaştan önce 1.5 milyon lira değer biçilen evler şu an 4 milyon liraya satılıyor.