Ekonomi SGK’lı milyonları ilgilendiren çok önemli detay: e-Devlet'ten yapılıyor! Ücretsiz...

SGK’lı milyonları ilgilendiren çok önemli detay: e-Devlet'ten yapılıyor! Ücretsiz...

Paylaş
SGK’lı milyonları ilgilendiren çok önemli detay: e-Devlet'ten yapılıyor! Ücretsiz...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), SMS sistemi sayesinde sigortalı ile hak sahiplerini, iş göremezlik ödeneği, sigortalı işe giriş, sigortalı işten çıkış, muhasebe ödemeleri gibi sigortalılık, emeklilik ve sağlık işlemleriyle ilgili bilgileri vatandaşlara kısa mesajlarla iletiyor.

Birçok bilgiyi vatandaşa online ve otomatik olarak gönderen bu sistem ciddi bir otokontrol sağlıyor. Uygulama sahte fatura düzenlemesinin önüne geçiyor.

Haberin Devamı

KOLAYCA KAYDEDİN

SGK, e-Devlet sistemi ile entegre olarak çalışan SMS Bilgilendirme Sistemi’ni vatandaşa ücretsiz olarak sunuyor. Bu sistemle, SMS hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, telefon numaralarını e-Devlet’e girip, arama seçeneğine tıklayarak belirtilen alana kolayca kaydedebilir. Ayrıca herhangi bir Sosyal Güvenlik il müdürlüğüne veya merkezine başvurarak da numaranız sisteme kaydedebiliyor. SMS ile gelen bilgiler size ait değilse ALO 170’i arayabilirsiniz.

BÜTÜN BİLGİLER CEBİNİZDE

SGK, MEDULA Eczane ve MEDULA Optik uygulamalarında hekim tarafından yazılan ilaçların e-reçetesini ve optik e-reçetelerin bilgilerini de vatandaşların cep telefonlarına mesaj olarak gönderiyor. Vatandaş bu sayede kendilerine gönderilen e-reçete numarası ile ilaçlarını eczanelerden, optikçilerden de gözlüklerini rahatlıkla alabiliyor. Böylece eczaneden sehven de olsa vatandaşlara farklı ilaç verilmesinin önüne geçiliyor. Ayrıca vatandaşlar cep telefonlarına gelen bilgilendirme mesajıyla ödenmesi gereken tutarları, optik e-reçete bilgileriyle de aldığı gözlüğün doğruluğunu teyit edebiliyor.

Haberin Devamı