Ekonomi Son dakika: Akaryakıta çifte zam geliyor! İşte 11 Haziran'dan itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar

Son dakika: Akaryakıta çifte zam geliyor! İşte 11 Haziran'dan itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar

Paylaş
Son dakika: Akaryakıta çifte zam geliyor! İşte 11 Haziran'dan itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar

Akaryakıta çifte zam geliyor. Döviz kurları ve enerji fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor. Bu kapsamda benzine 2,18 TL, otogaza (LPG) ise 54 kuruş zam bekleniyor. İşte 11 Haziran tarihinden itibaren il il yeni akaryakıt fiyatları...

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte akaryakıt fiyatlarına bir zam daha bekleniyor. NTV'de yer alan habere göre; 11 Haziran Çarşamba gününden geçerli olmak üzere benzin grubunda benzine 2,18 TL, otogaza (LPG) ise 54 kuruş artış bekleniyor.

Haberin Devamı

İŞTE İL İL YENİ BENZİN VE LPG FİYATLARI

Bu geceki zamla birlikte İstanbul'da 26,24'ten satılan benzinin litre fiyatı 28,42 TL’ye, Ankara ve İzmir'de ise 26,35'ten satılan benzinin fiyatı 28,53 TL’ye yükselecek.

Otogazın litre fiyatı ise İstanbul’da yaklaşık olarak 12,40 TL’ye yükselecek. Otogaz fiyatı iller, ilçeler ve bayiler arasında belirgin farklılık gösterebiliyor. 

İKİ GÜN ÖNCE DE MOTORİN ZAMLANMIŞTI

İki gün önce de motorinin litre fiyatı 1 lira 95 kuruş zamlanmıştı. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da 27,91 TL'ye, Ankara ve İzmir'de 27,95 TL'ye yükselmişti. 

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı