Ekonomi Sondaj filosunun en güçlüsü! İşte Abdülhamid Han'ın özellikleri

Sondaj filosunun en güçlüsü! İşte Abdülhamid Han'ın özellikleri

Paylaş
Sondaj filosunun en güçlüsü! İşte Abdülhamid Han'ın özellikleri

Dünyada sadece 5 tane bulunan ve Türkiye'nin de 4'üncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle sefere çıkıyor

Türkiye'nin derin denizlerde hidrokarbon araması devam ediyor. Aktif olarak Karadeniz'de birçok sondaj yapıldı ve doğal gaz keşfi gerçekleşmişti.

Haberin Devamı

Yapılan yatırımların karşılığını alan Türkiye yeni gemi yatırımıyla hidrokarbon aramasını sürdürüyor. Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han, bugün düzenlenecek törenin ardından Mersin Taşucu Limanı'ndan ayrılıp görev yerine intikal edecek.

4 SONDAJ GEMİSİNİN EN GÜÇLÜSÜ

Dünyada sayılı sondaj gemileri arasında yer alan Abdülhamid Han 238 metre uzunluğunda, 42 metre genişliğinde ve 112 metre yüksekliğe sahip. 200 mürettebatlı gemi 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme kabiliyetine sahip.

540 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ BULUNMUŞTU

Karadeniz'de yapılan sondajlarda 540 milyar metreküp doğal gaz bulunurken Doğu Akdeniz'de de doğal gaz ya da petrol araştırmaları için çalışmalar devam ediyor. Abdülhamid Han'ın denizdeki görev süresinin 3 ay olarak belirlendiği ve faaliyetlerdeki gelişmelere göre birkaç ay daha sürenin uzatılabileceği bildirildi.

Haberin Devamı



DÜNYADA SADECE 5 TANE VAR

24 TIR uzunluğunda olan Abdülhamid Han, 33 Çamlıca Kulesi derinliğinde sondaj yapabiliyor. Dünyada sadece 5 tane olan geminin kulesi 104 metre uzunluğunda.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÖREV YERİNİ DUYURACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdülhamid Han'ın görev yerini resmen açıklayacak ve gemi sefere çıkacak.