Ekonomi Sony CEO'su bir kez daha özür diledi

Sony CEO'su bir kez daha özür diledi

Paylaş
Sony CEO'su bir kez daha özür diledi

Japon elektronik devi Sony Üst Yöneticisi (CEO) Howard Stringer, Playstation Network ve diğer bilgisayar oyunları hizmetleri veren şebekesine yönelik siber saldırılar nedeniyle kullanıcılarından özür diledi.

Stringer, şirketin bilgisayar korsanlarının internette oyun ve müzik hizmetleri veren şebekelerinden yararlanan 100 milyondan fazla kullanıcısının şahsi bilgilerinin çalındığını açıklamasından sonra uzun süredir koruduğu sessizliğini bozdu.

Haberin Devamı

Sony’nin ABD PlayStation günlüğünde yaptığı açıklamada Stringer, şu değerlendirmede bulundu:
"Şirket olarak biz ve ben, bu saldırının yarattığı kaygı ve rahatsızlık nedeniyle özür diliyoruz. Bazılarının müşterilerimizi yaptığımızdan daha önce bilgilendirmemiz gerektiğine inandığını biliyorum.

Keşke ihtiyacımız olan yanıtları hemen alabilsek, ancak adli inceleme karmaşık, vakit alan bir süreç. Bilgisayar korsanları izlerini gizlemek için en iyisini yaptılar ve bizim uzmanlarımızın bu izleri bulması zaman aldı ve ne tür şahsi bilgilerin alınıp alınmadığını belirlemeye başladılar."

Sony’nin Playstation Network ve diğer bilgisayar oyunları hizmetleri veren şebekesi hizmetlerini gelecek günlerde kullanıma açacağını belirten, ancak bir tarih vermeyen Stringer, şirketin, ABD PlayStation Network ve Qriocity kullanıcıları için 1 milyon dolar tutarında veri hırsızlığı sigorta poliçesini devreye soktuğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Stringer, "Bunun hepiniz için moral bozucu bir zaman olduğunu biliyorum. Şimdiye kadar herhangi bir kredi kartının ya da şahsi bilginin kötüye kullanıldığını gösteren doğrulanmış bir kanıt yok ve durumu yakından izlemeyi sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

Piyasa uzmanları, güvenlik kaygılarının Sony’nin oyun cihazları satışlarını olumsuz etkileyebileceğini ve şebeke hizmetleri için büyüme görünümlerine zarar verebileceği uyarısında bulundu.

-"SİBER SALDIRILARLA İLGİMİZ YOK"

Öte yandan Sony’nin siber saldırının arkasında olduğunu savunduğu bilgisayar korsanları grubu Anonymous, verilerin çalınmasıyla ilgisi bulunmadığını bildirdi. Sony, ABD Kongresi’ne gönderdiği açıklamada, 100 milyondan fazla kullanıcısının şahsi bilgilerinin çalınmasında dolaylı olarak Anonymous ilgisi olduğunu savunmuştu.

Sony ilk olarak geçen hafta yaptığı açıklamada bilgisayar korsanlarının Playstation oyun konsolu şebekesine 16-17 Nisan’da düzenlediği siber saldırıda 77 milyon müşterisinin bilgilerini çalmış olabileceğini bildirmiş, müşterilerini telefon ve elektronik postayla dolandırıcılık çabalarına karşı uyarmıştı.

Haberin Devamı

Sony, salı günü yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanlarının Sony Online Entertainment bilgisayar oyunları şebekesine de 18 Nisan’da saldırdığını kaydetmişti.

Siber saldırıda bilgisayar oyunları kullanıcısı 24,6 milyon müşterisinin isimleri, adresleri, e-mail adresleri, doğum tarihleri, telefon numaraları ve diğer bilgilerin çalınmış olunabileceğini açıklayan Sony, Avusturya, İspanya, Hollanda ve Almanya’dan 10 bin 700, ABD’den ise 12 bin 700 müşterisinin kredi kartı ya da bankamatik kartı bilgilerinin çalındığını bildirdi.

Sony, çalınan kredi kartı numaraları ve son kullanma tarihleriyle ilgili bilgilerin, güvenli biçimde şifrelenmiş 2007 yılına ait bir veri bankasından alındığını belirtmişti.