Ekonomi Teknolojide kadınlara iş fırsatı

Teknolojide kadınlara iş fırsatı

Paylaş
Teknolojide kadınlara iş fırsatı

Teknosa’dan Mercedes’e, Samsung’dan Tezmaksan’a kadar pek çok teknoloji şirketi kadın istihdam oranını artırmak için adeta yarışa girdi. Yönetim kademesi dahil her departman için eşitlik hatta pozitif ayrımcılık vurgusu yapan şirketlerde ağırlıklı olarak mühendis, yazılımcı, satış müdürü, operasyon yöneticisi ve network uzmanı aranıyor. / Murat Gülderen - POSTA

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

Haberin Devamı

DeFacto Teknoloji: Hazır giyim markası DeFacto, tüm yazılımlarını kendi bünyesinde geliştiriyor. Şirket, 2022 yılı içinde 180 mühendisi işe alacak. Mevcut durumda kadın çalışan oranı yüzde 35. Yeni alımlarla bu oran yüzde 50’ye çıkacak. Başvurular Kariyer.net ve LinkedIn üzerinden yayınlanacak ilanlar aracılığıyla yapılabiliyor.

Tezmaksan: Çalışanlarının yüzde 40’ı kadınlardan oluşan Tezmaksan Makine, bu yıl 30 kadın personel almayı hedefliyor. Yazılım ile bilgisayar mühendisleri araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) departmanında, makine ve mekatronik mühendisleri ise robot teknolojilerinde değerlendirilecek. Başvuru, kariyer portallarındaki ilanlardan ve Tezmaksan internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Teknosa: İşe alımların en az yarısı kadınlardan oluşacak. Mağazalarda; ‘mağaza müdürü’, ‘satış danışmanı’, ‘kasiyer’, ‘operasyon yöneticisi’ gibi rollerde, lojistik merkezinde; ‘depo uzmanı’, ‘lojistik uzmanı’ gibi pozisyonlarda, merkez ofiste de ‘teknoloji’, ‘e-ticaret’, ‘finans’ ve ‘kategori yönetimi’ departmanlarında kadın adaylardan başvuru bekliyor. İlanlar kariyer portallarında yayınlanıyor.

HER ALANDA EŞİTLİK

Samsung Electronics: Çalışanlarının yüzde 33’ü kadın. Uzman kadrosu ekibinde de kadın erkek oranı yüzde 50. Satış, pazarlama, geliştirme, finans gibi pozisyonlarda kadın ve erkek adaylar eşit değerlendiriliyor. İş başvuruları, LinkedIn üzerinden Samsung Electronics Türkiye organizasyonunda gerçekleştiriliyor.

Mercedes-Benz Küresel IT Çözümleri Merkezi: 280 kişinin işe alımını planlıyor. Bu kişilerin en az yarısı kadın olacak. Pozisyonlar; ‘SAP danışmanlığı’, ‘yazılım ve test mühendisliği’, ‘proje yönetimi’, ‘iş analistliği’ ve ‘siber güvenlik’. Başvurular, LinkedIn, kariyer.net ve kurumsal kariyer sitesi Career Opportunities’ten (successfactors.eu) yapılıyor.

MediaMarkt: Türkiye kadın istihdamını artırmak için ‘Kadının Hikayesi Yarının Hikayesi’ projesi başlattı. Kadın ‘satış takım lideri’ oranı yüzde 20’den 29’a, ‘müşteri deneyimi yöneticisi’ oranı ise 13’ten 33’e yükseldi. Şirketin bu yıl kadın çalışan sayısında hedefi yüzde 40. 4 yıl içerisinde ise bu oranı yüzde 50’ye çıkarmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Doruk: 118 olan çalışan sayısının yüzde 37’si, üst yönetimin yüzde 38’i ve mühendis ekibinin yüzde 25’i kadınlardan oluşuyor. Şirket çalışan oranını yüzde 50 artıracak. Bu sayının tamamı kadınlardan oluşabilir. İlgili departmanlar satış, pazarlama, müşteri ilişkileri, teknik, araştırma ve geliştirme (Ar-Ge).

Navlungo: Dijital lojistik platformu Navlungo’nun toplam 72 çalışanının 36’sı kadın. Bu yıl istihdamını 100’e çıkarmayı amaçlayan firma, ağırlıklı olarak yazılım mühendisliği ve müşteri hizmetleri bölümleri için alımlar yapıyor. İlanlar linkedin.com/company/navlungo/jobs/ adresinden takip edilebilir.

YAZILIMDAN PAZARLAMAYA

Momento: Momento’da toplam 24 çalışanın yüzde 60’ı kadın. Şirket, 2022 yılı içerisinde daha fazla kadın çalışanı işe alarak bu rakamı yukarı taşımayı hedefliyor. CV’ler, hale.tolga@momento.com.tr adresine gönderilebilir.

Figopara: Fintek şirketi Figopara bu yıl kadın çalışan oranını yüzde 78’e çıkarmayı hedefliyor. Yazılım, pazarlama ve satış pozisyonları için başvurular hr@figopara.com adresi üzerinden alınmaya başlandı.

Haberin Devamı

Bulutistan: 25 kadın uzmana kariyer fırsatı sunmayı hedefleyen şirket, öncelikli olarak ‘sistem destek uzmanı’, ‘satış yöneticisi’, ‘satın alma yöneticisi’, ‘network uzmanı’, ‘sanallaştırma uzmanı’ ve ‘linux sistem uzmanı’ pozisyonlarına alım yapacak. Başvurular bulutistan.com/bulutistan/ kariyer üzerinden yapılıyor.

Identify Türkiye: Kimlik doğrulama teknolojileri şirketi Identify, Türkiye ofisine bu yıl yazılım mühendisliği, iş geliştirme ve satış yöneticiliği departmanları öncelikli olmak üzere en az 15 kadın istihdamı hedefliyor.

AGRA Fintech: Yıl sonuna kadar en az 20 kadını işe alacak. Önceliği iş geliştirme ve proje yönetimi alanı olacak. Başvurular agrafintech.com ve LinkedIn’den yapılabiliyor.

SmartMessage: Bu yıl en az 20 kadın uzmana istihdam sunmayı hedefliyor. Özellikle mühendislik, yurtdışı satış gibi pozisyonlarda alımlar yapacak. Başvurular, smartmessage. breezy.hr/ internet adresi üzerinden ve LinkedIn’dan yapılacak.

Haberin Devamı