Ekonomi 2022 Mayıs ayı enflasyon beklentisi ne kadar açıklandı mı? TÜİK verileri (TEFE-TÜFE) ne zaman açıklanacak?

2022 Mayıs ayı enflasyon beklentisi ne kadar açıklandı mı? TÜİK verileri (TEFE-TÜFE) ne zaman açıklanacak?

Paylaş
2022 Mayıs ayı enflasyon beklentisi ne kadar açıklandı mı? TÜİK verileri (TEFE-TÜFE) ne zaman açıklanacak?

TÜİK verileri (TEFE-TÜFE), memur ve emeklinin alacağı zamdan kira artış oranına kadar birçok konuda etkili. Bu nedenle de vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yılın ilk dört aylık enflasyon oranları açıklandı şimdi gözler Mayıs ayı enflasyonuna çevrildi. Ay sonuna gelindiğinde en çok merak edilen konulardan biri de mayıs ayı enflasyon beklentisi oldu…

Mayıs ayı enflasyon beklentisi açıklandı. Ekonomi uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen ankette cari yıl sonu döviz kuru beklentisi bir önceki anket dönemine göre artış gösterirken, TÜFE beklentisinde de değişiklikler tespit edildi. Hem kira artışı hem de memur ve emekli maaş zammı bekleyen pek çok kişi ise ‘TÜİK verileri (TEFE-TÜFE) ne zaman açıklanacak?’ araştırması yapmaya başladı…

Haberin Devamı

TÜİK VERİLERİ (TEFE-TÜFE) NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bir önceki aya ait enflasyon verilerini (TEFE-TÜFE) her ayın 3’ünde açıklıyor. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının da 3 Haziran Cuma günü saat 10.00’da açıklanması bekleniyor.

MAYIS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE KADAR 2022?

Alanın uzman pek çok ismin katılımıyla gerçekleşen Mayıs ayı enflasyon beklentisi anketinin sonuçları belli oldu. Buna göre cari yıl sonu döviz kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 16,85 TL iken, mayıs ayı anket döneminde 17,57 TL oldu.

Ayrıca katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 46,44 iken, Mayıs ayı anket döneminde yüzde 57,92 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 28,41 iken, Mayıs ayı anket döneminde yüzde 33,28 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 17,68 ve yüzde 19,54 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

NİSAN AYI ENFLASYON VERİLERİ NASILDI?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon rakamlarına göre TÜFE'de (2003=100) 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleşti.