Ekonomi Türk şirketi Japon mühendislik firmasından hisse almayı planlıyor

Türk şirketi Japon mühendislik firmasından hisse almayı planlıyor

Paylaş
Türk şirketi Japon mühendislik firmasından hisse almayı planlıyor

Japon şirketleri ile mevcut iş birliklerinin yanı sıra yeni ortaklıklar ve iş birlikleri için görüşmelerinin devam ettiğini açıklayan Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, projelerin entegrasyonunu kolaylaştırmak için bir Japon mühendislik firmasından hisse alımı için görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Japonya’nın lider finans ve ekonomi yayın kuruluşu Nikkei Asia’ya röportaj veren Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Japon şirketleri ile ortaklık ve iş birliklerini genişleteceklerini açıkladı. Ilıcak, bu çerçevede toplam 3 milyar değerindeki farklı projeler için Japon şirketleri ile işbirliği görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

 Ilıcak, görüşmeleri devam eden projeleri; Kazakistan ve Özbekistan'da hastane inşaatı ve işletmesi, Ceyhan’da yatırımı devam eden Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde güneş enerjisinden yeşil hidrojen üretimi ile çeşitli ülkelerde demir çelik fabrikalarının dekarbonizasyonu olarak açıkladı. Ayrıca projelerin entegrasyonunu kolaylaştırmak için bir Japon mühendislik firmasından hisse alımı için görüşmeler yaptıklarını belirtti. Ilıcak, yurtdışındaki hastane yatırımları için İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki ortakları Sojitz ile ilerlediklerini kaydetti.

 Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Türkiye ile Japonya arasındaki iş birliğinin ve dostluğun güçlendirilmesine katkılarından ötürü, Mayıs ayında Japonya İmparatoru Naruhito tarafından Japonya’nın en yüksek devlet nişanı olan ‘Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı’ ile takdir edilmişti.

Haberin Devamı