Ekonomi Türkiye'ye gelen en büyük kruvaziyer! İstanbul merkezli turlara başlıyor

Türkiye'ye gelen en büyük kruvaziyer! İstanbul merkezli turlara başlıyor

Paylaş
Türkiye'ye gelen en büyük kruvaziyer! İstanbul merkezli turlara başlıyor

64 metre yüksekliğinde, 5 bin 100 yolcu kapasiteli Costa Venezia gemisi, 6 gün boyunca İstanbul’u ana liman olarak kullanacak ve yolcularını aldıktan sonra denize açılacak.

Türkiye limanlarına bugüne kadar gelmiş en büyük kruvaziyer gemisi olma özelliğini taşıyan ‘Costa Venezia’ önceki gün Galataport İstanbul’a yanaşmıştı. Dün 64 metre yüksekliğinde, 5 bin 100 yolcu kapasiteli Costa Venezia’yı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Galataport’a şu anda bu yaz için 200 kruvaziyer gemisi rezervasyon yaptırdı. Bunun 2023’te iki katına çıkacağını düşünüyoruz. 2024 yılı itibarıyla yeni bir port (liman) ihtiyacı İstanbul için önemli olacak” dedi.

Haberin Devamı
Costa Venezia'yı gezen Bakan Ersoy: Yenikapı'ya yeni port için çalışmalar başladı 64 metre yüksekliğinde, 5 bin 100 yolcu kapasiteli Costa Venezia gemisi, 6 gün boyunca İstanbul’u ana liman olarak kullanacak ve yolcularını aldıktan sonra denize açılacak.

42 MİLYON TURİST

Yeni port için yerin belli olduğunu ve Ulaştırma Bakanlığı ile çalıştıklarını belirten Ersoy, “Yenikapı civarlarında bir çalışma var, tamamlandıktan sonra tanıtımı yapılacaktır. Yeni bir port ihalesi daha yapılıp İstanbul’un geçmişten çok daha fazla kruvaziyer müşterisi alan hatta Avrupa’daki sayılı kruvaziyer gemisi alan şehirlerde ilk sıraya gelmesini planlıyoruz” diye konuştu. Bakan Ersoy, bu yılki toplam 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedeflerine de sadık olduklarını söyledi.

İSTANBUL MERKEZLİ TURLAR

Costa, dünyanın sayılı cruise operatörlerinden biri ve ayrıca dünya genelinde çok büyük bir zincir grubun da parçası. Gemi, 1 Mayıs itibarıyla düzenli olarak İstanbul merkezli çıkışlara, Türkiye ve Yunanistan dahilinde cruise operasyonlarına başlayacak. İlk etapta en az 25 sefer planlanıyor. Kışa kadar bu seferler devam edecek. Kıştan sonra da Akdeniz üzerinden Mısır'a uzanan bir sefer programı gerçekleştirecek. Yılın 12 ayında düzenli olarak Costa'nın bir gemisi İstanbul'da bulunacak.

Haberin Devamı