Un sanayisinin hedefi 3 milyon ton ihracat

Eksun Gıda Grubu Başkanı ve CEO’su Hasan Abdullah Özkan, 20 Mart Dünya Un Günü kapsamında unun gündelik hayatın ötesine geçen ekonomik ve toplumsal rolüne ilişkin değerlendirmede bulundu.
Türkiye’nin un ihracatında liderliğinin arkasındaki yapısal güce dikkat çeken Özkan, “Jeopolitik gerilimlere rağmen 2025’te gerçekleşen 2.34 milyon tonluk ihracat ve 2026 için Türkiye un sanayisinin 3 milyon ton hedefi sürekliliği açık biçimde yansıtıyor” dedi.
ENERJİSİNİ KARŞILAYACAK
Eksun Gıda’nın yatırımlarına da dikkat çeken Özkan, şunları söyledi: “2025 boyunca lisanslı depoculuk tarafında attığımız adımlarla depolama kapasitemizi 100 bin ton seviyesine çıkardık. 200’ü aşkın ürün çeşidimiz, 20’den fazla ülkeye uzanan ihracat ağımız ve Sinangil’in 60 yılı aşan birikimiyle üretim standartlarımızı değişen tüketici ihtiyaçlarına uyumlu bir çizgide sürdürdük. Üretim tesislerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla toplam 18.9 MW kapasiteli iki ayrı rüzgar enerjisi santrali (RES) projesinin yapımına başladık.”
Oğuzhan Uğur'un da aralarında olduğu 9 şüpheli tutuklandı
Yer: Adana! 10 kişilik grup yolcu otobüsü şoförüne saldırdı
‘Eskiden çöptü, şimdi gelir kapısı’ Yeni depozito sistemi sokak toplayıcılarının yüzünü güldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kral Charles'ın Cambridge Merkez Camisi ziyaretine ilişkin mesaj
Alabora olan jet skiden düşen baba ve kızının cansız bedenleri bulundu






