Ekonomi Uzmanlar Tesla'nın tarihi hatasını açıkladı

Uzmanlar Tesla'nın tarihi hatasını açıkladı

Paylaş
Uzmanlar Tesla'nın tarihi hatasını açıkladı

Tesla, yenilikçi kimliği ile öne çıkarken kendisini büyük bir finansman ve üretim krizi içinde buldu. Binlerce kişi ön sipariş verdiği hatta parasını ödediği araçları beklerken bir batarya fabrikası kapandı. Uzmanlar, kökü 1980’lere uzanan bu çöküşün detaylarını açıkladı

Elon Musk’ın kurduğu Tesla, son birkaç aydır finansal krizler ve üretim aksaklıklarıyla boğuşuyor. Geçtiğimiz hafta ABD’nin Nevada eyaletindeki batarya üretim fabrikası faaliyetlerini bir süreliğine durdurdu. Haziran 2018 itibarıyla haftada 6 bin Tesla Model 3 üretimi sözü veren Elon Musk, bu duraksamanın üretimi artıracak çalışmalar nedeniyle olduğunu açıkladı.

Tesla, ekonomik otomobili Model 3’ten çok umutluydu. 2016 yılında bu aracın üretimi için Audi’nin otomasyon yöneticisi Peter Hocholdinger transfer edildi ve üretim hatlarında insan gücünün azaltılmasının hızı artıracağını söyledi. Musk, bu adımların hatalı olduğunu ve robotlaşmanın krize sürüklediğini kabul etti. Tesla’nın milyonlarca dolarlık zararını üstlenerek çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı