Vakıf Faktoring halka arz oluyor

VakıfBank Finans Grubu şirketlerinden Vakıf Faktoring A.Ş.’nin halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Şirketin 12-13-14 Kasım tarihlerinde halka arz olacağı duyuruldu.
Halka arz sürecinde talep toplama; Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından “Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemiyle, 12-13-14 Kasım tarihlerinde 14,20 TL sabit fiyatla gerçekleştirilecek.
Sermaye artırımı ve ortaklık pay satışı yoluyla halka arz olacak Vakıf Faktoring’in mevcut çıkarılmış sermayesinin 850.000.000-TL’den 900.000.000-TL’ye yükseltilmesi planlanıyor. 225.000.000 adet nominal değerli payların satışında, yüzde 60’ı yurt içi bireysel yatırımcıya ve yüzde 40’ı ise yurt içi kurumsal yatırımcıya tahsis edilecek. Halka arzın 3.195.000.000-TL büyüklükte olması hedeflenirken, halka arz sonrası halka açıklık oranının da yüzde 25 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.
Halka arz süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Vakıf Faktoring A.Ş. Genel Müdürü Bülent Atılgan, “Bu halka arzla, sürdürülebilir kurumsal yapımızı güçlendirip, faktoring sektöründeki rekabet gücümüzü daha da artırarak pazar payımızı ve karlılığımızı istikrarlı bir şekilde büyütmeyi amaçlıyoruz. Gerçekleştireceğimiz halk arzda yeni yatırımcılarımızdan alacağımız güçle, sürdürülebilir bir büyüme yolunda daha da emin adımlarla yürüyerek; ülkemiz, sektörümüz ve tüm paydaşlarımız için değer sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
İstanbul'da sel can aldı! Ayazağa'da 1 kişi boğularak hayatını kaybetti
İstanbul’da 1985’ten bu yana bir ilk! Sağanak rekoru kırıldı, işte o rakamlar
Beyoğlu'nda hareketli dakikalar! Yağmur suyunun temas ettiği elektrik kabloları alev alev yandı
İçişleri Bakanı Çiftçi'den kuvvetli yağışlara ilişkin uyarı
Sağanak yağışta akıma kapılan çocuk hayatını kaybetmişti! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan başsağlığı mesajı




