Yaşlı ve engelli aylıkları ödenmeye başlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ağustos ayına yönelik 10,3 milyar lira tutarındaki zamlı yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.
(DHA)
Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, engelli ve yaşlı bireylerin hayatın her alanına tam katılımlarını sağlamak ve aynı zamanda bağımsız yaşam sürmelerine destek olmak amacıyla çalıştıklarını belirtti.
Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yaşlı ve engelli vatandaşların yanında olduklarını aktaran Göktaş, hizmetleri insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürüttüklerini vurguladı.
Memur aylık katsayısındaki artıştan kaynaklanan Temmuz 2026 dönemine ait aylık farklarının, Ağustos 2026 dönemi aylıklarıyla birlikte ödeneceğini bildiren Göktaş, "Bu kapsamda 5,99 milyar lira yaşlı aylığı ve 4,36 milyar lira engelli aylığı olmak üzere ağustos ayına yönelik toplam 10,3 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık. Memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerimizin hesaplarına artışlı bir şekilde yatırıyoruz. Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız" dedi.
Eylül ayında kartpostallık manzara! İlk kar düştü: Yeşil örtü beyaza büründü
Cumhurbaşkanı Erdoğan': Refahı artıracak kararlar aldık
Etimesgut Belediyesi’nde uyuşturucu operasyonu! Taylan Özgüven’in testi pozitif
3 yaşındaki Elif Mavi'nin ölümü kahretti! Ev hapsi kararı aileyi isyan ettirdi
Ahmet Davutoğlu adliyede! ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla ifade verdi





