Çocuklara özel marangoz kurdu

Çocuk yaşlardan itibaren baba mesleği olan marangozluğa ilgi duyan 18 yaşındaki Ayşe Sude Demir, Gaziantep’te açtığı atölyede çocuklara marangozluk deneyimi yaşatıyor.
MURAT GÜLDEREN
MURAT GÜLDEREN / POSTA
3-6 yaş grubundaki çocuklara ebeveynleriyle, daha üst yaş gruplarına ise ustalarla çocuklara marangozluk deneyimini aktaran ve kendi oyuncaklarını yapma imkanı sağlayan genç girişimci Demir, aynı zamanda 4 kişiye de istihdam sağlıyor. Demir, “Bu atölyeyi çocuklara yönelik yapmamın en büyük sebebi, günümüzde teknoloji bağımlılığının artması. Çocuklar buraya geldiklerinde bir süre telefondan uzak bir hayat sürdürüyor ve bir şeyler öğrenme çabasına giriyor” dedi.
EL BECERİSİ GELİŞİYOR
37 yıldır marangozluk yapan babasını örnek aldığını dile getiren Demir, şunları söyledi: “Çocukken babamın atölyesine gittiğim zamanlar hep ‘benim de atölyem olur mu?’ diye düşünüyordum. Daha sonra yaşım ilerledikçe bu fikrimi ailemle paylaştım ve destekleriyle bu atölyeyi açtım. Babamdan öğrendiğim marangozluğu, şimdi başka çocuklar da benden öğrensin diye çalışıyorum. Özellikle benim gibi bu mesleğe ilgi duyan çocuklara marangozluğu tanıtmayı amaçlıyorum. Burada el becerileri gelişiyor. Çocuklar buraya geldiklerinde matkap tutmayı, çivi çakmayı ve bir şeyi yapıştırmayı bile bilmezken, buradan kendi yaptıkları oyuncaklarla mutlu şekilde ayrılıyorlar.”
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
YEŞİL YATIRIMA DEV DESTEK GELİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı aracılığıyla yürütülen “Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş (SoGreen) Projesi” kapsamında işletmelere proje başına 2.5 milyon ila 7.5 milyon lira arasında destek verilecek. Toplam 510 milyon liralık bütçeyle özellikle otomotiv, makine, tekstil, seramik ve gıda gibi katma değerli sektörlerdeki imalat yatırımlarının çevre dostu dönüşümü hedefleniyor. 7 yıl sürecek proje kapsamında sağlanacak destekler, 6 ay geri ödemesiz ve 24 ay taksitli, faizsiz finansman modeliyle sunulacak.
KISA... KISA... KISA...
İSTANBUL'DA KADIN ESNAF ORANI ARTTI

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Mesut Şengün, İstanbul’da son 5 yılda kadın esnaf oranının yüzde 27’ye yükseldiğini belirterek, “Şu an odalarımıza kayıtlı 280 bine yakın kadın esnafımız var. Bu oran her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. 5 yıl öncesine kadar bu yüzde 22 idi. Teknolojinin ilerlemesi, iş yükünün daha hafif bir hal alması, dijital ortamda satışların yapılmasının da kadın esnaf sayısında artışa katkı sağlıyor” dedi.
Taksi ücreti tartışması can aldı! Yolcunun yumruğu taksi şoförünü öldürdü
81 ilde LGS heyecanı! 1 milyonu aşkın öğrenci sınavda
Hatay’da korkunç saldırı! Traktörle yolu kesip demir çubuklarla dövdüler
ATM'de 19 bin 500 lira buldu! Yaptığı hareket herkese örnek oldu
LGS'ye dakikalar kala kapıda yanlış anlaşılma! Veliler isyan etti: 'Alsanıza, kafayı mı sıyırdınız?'






