EkonomiYeşil finansmana 100 milyon dolar

Yeşil finansmana 100 milyon dolar

Yeşil finansmana 100 milyon dolar

DenizBank, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında, 100 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli yeşil tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Bu işlemle birlikte banka, 5 farklı uluslararası kalkınma ve yatırım bankasının katılımıyla gerçekleştirdiği yeşil tahvil ihracı hacmini 470 milyon dolara ulaştırdı. DenizBank Genel Müdürü Recep Baştuğ, uluslararası kalkınma ve yatırım bankaları ile kurdukları güçlü işbirlikleri sayesinde Türkiye’nin sürdürülebilir finansman ekosistemine katkıyı istikrarlı şekilde artırdıklarını söyledi. 

Haberin Devamı

Baştuğ, 100 milyon dolarlık kaynağı, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, emisyon azaltımı ve sürdürülebilir ulaşım gibi çevresel etkisi yüksek yatırımların finansmanında değerlendireceklerini söyledi. Baştuğ, “Son üç yılda gerçekleştirdiğimiz işlemlerle birlikte, yıl sonuna kadar yurtdışından 3 milyar doları aşan sürdürülebilir finansmanı portföyümüze kazandırmayı hedefliyoruz. Bunun 2 milyar dolardan fazlası, iklim değişikliğinden kaynaklı risklerin azaltılmasına hizmet eden yatırımlardan oluşacak” diye konuştu.