Yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) her yıl düzenlediği indirim kampanyası başlıyor.
Gazete Haberi
22 EYLÜL’DEN İTİBAREN
Kampanyayı duyuran Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ ile ev ve işyeri sahibi olanlardan borcunun tamamını kapatmak isteyenlere yüzde 25 indirim sağlanacağını açıkladı. Ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için peşin ödemede yüzde 25 oranında indirim kampanyası bu yıl 22 Eylül-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
KISMI YARARLANMA
Borcunun tamamı yerine bir bölümünü kapatmak isteyenler de bakiyenin en az yüzde 25’inin ödenmesi koşuluyla yüzde 25’lik indirimden kısmi olarak yararlanabilecek. Kampanyadan satışları geçen yıl haziran sonuna kadar gerçekleştirilen, yine taksitleri en geç Haziran 2024 sonu itibarıyla başlayanlar yararlanabilecek. Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan hak sahipleri ise kampanyadan faydalanamayacak.
TAKSİT BORCU OLMAMALI
Konut ve iş yeri sahiplerinin başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu da bulunmamalı.
BAŞVURU NEREYE?
Kampanyadan geri ödemeleri halihazırda devam eden 168 bin 198 konut ve işyeri alıcısı faydalanabilecek. Yaklaşık 110.6 milyar lira tutarında borç bakiyesinin kapatılması bekleniyor. Kampanyadan yararlanmak isteyenler, satış işlemlerinin gerçekleştiği bankaya başvuracak. Ödenmesi gereken tutarı bankadan öğrenilebilecek. Ayrıca Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecekler.
DMM, "NATO Zirvesi süresince sağlık görevlilerinin idari izinli olacağı iddiasını" yalanladı
'Dur' ihtarına uymadı, yakalanınca 710 bin lira ceza yedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hicri yılbaşı mesajı: 'Tüm insanlığa barış ve huzur getirsin'
Sapanca Gölü'nde cansız erkek bedeni bulundu
Evinin balkonundan atlayan çocuk öldü! Sınavı kötü geçmiş






