Ekşi maya tarifi: Ekşi maya nasıl yapılır?

Ekşi maya tarifi: Ekşi maya nasıl yapılır?

İçerisinde hiçbir katkı maddesi olmadan bir ekmek yapmaya ne dersiniz? Tabii bunun için önce ekşi maya tarifi ile başlamamız gerekiyor. Eğer siz de ekşi maya tarifi arıyor ya da ekşi maya nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ekşi maya tarifi, ekşi maya nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

11 Nisan 2020, Cumartesi 10:30 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Güzel ve lezzetli bir ekmek yapmanın tek sırrı evde ekşi maya yapımıdır. Eğer sizde ekşi maya tarifi arıyor ya da ekşi maya nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ekşi maya tarifi, ekşi maya nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Ekşi maya tarifi

Ekşi maya malzemeleri

  • Su
  • Un
  • Cam kavanoz (temiz)

Ekşi maya yapılışı

Can kavanozun içine 200 gram un ve 200 gram su ilave edin. Temiz bir bezle örterek sıcak bir ortamda fermantasyonun başlaması için 1 gün bırakın. Bazı ortamlarda yarım günde fermente olurken bazı ortamlarda 4 günü buluyor. Üzerinde minik baloncuklar oluşmaya başladığında maya yaşam belirtisi veriyor demektir. Mayanın yarısını kadarını alın. Un ve su ile mayayı besleyin. Diğer yarısını da kullanın. Mayayı kullanmadığınız zaman her gün aynı şekilde besleyin. 


Evde ekmek tarifi: Evde ekmek nasıl yapılır?Evde somun ekmek tarifi: Evde somun ekmek nasıl yapılır?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Şubat 2021)