Türkiye (Son Dakika) Eksik parmak izi cinayeti çözdü

Eksik parmak izi cinayeti çözdü

Paylaş
Eksik parmak izi cinayeti çözdü

Kayseri'de 2 gün önce mısır tarlasında cesedi bulunan 46 yaşındaki Yüksel Erdoğan'ın, 3 yıldır arkadaşlık yaptığı evli komşusu Burhanettin Ekinci tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis cinayeti, Erdoğan'ın üzerindeki motor yağlı eksik parmak izinden çözdü

Mısır tarlasında önceki gün cesedi bulunan Yüksel Erdoğan cinayeti, polisin çalışması sonucu aydınlatıldı. Eşi Mahmut Erdoğan’ın 11 yıl önce vefat etmesiyle, Kocasinan Mahallesi’ndeki evinde yalnız yaşamaya başlayan Yüksel Erdoğan, servis şoförlüğü yapan komşusu Burhanettin Ekinci ile 3 yıl önce arkadaşlık kurdu.

Haberin Devamı

Burhanettin Ekinci, Yüksel Erdoğan ile 11 Ekim cuma akşamı buluşarak mahallede kendisine ait otomobilde içki içmeye başladı.

Sohbet sırasında Yüksel Erdoğan, Burhanettin Ekinci’den kendisine bayramlık elbise ve altın yüzük ile küpe almasını istedi. İkili arasında bu yüzden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Burhanettin Ekinci talihsiz kadını eşarbıyla boğarak öldürdü. Ardından da cesedi mısır tarlasına attı.

MOTOR YAĞLI 7 PARMAK İZİ

Cinayet Masası dedektifleri Yüksel Erdoğan’ın kollarında motor yağlı 7 parmak izi görülmesi üzerine, kadının yakın çevresinde bulunanlar üzerinde çalışma başlattı. İşaret ve baş parması dışında sağ elinin 3 parmağı, daha önce geçirdiği bir iş kazası nedeniyle son boğumları kesik olan Burhanettin Ekinci’yi gözaltına alan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin ceketi üzerinde de kadına ait saç teline rastladı.

Haberin Devamı

İki gün süren sorgu sonucu suçunu itiraf eden Burhanettin Ekinci, "Yüksel’le 3 yıldır arkadaşlık yapıyorduk. Olay gecesi, birlikte alkol aldık. Benden altın takı ve bayramlık elbise istedi. Alamayacağımı söyleyince hakaret etti. Ben de kendisini başındaki eşarpla boğdum" dedi.

Şüpheli Burhanettin Ekinci, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrolünün ardından nöbetçe mahkemeye gönderildi.

Mükremin ÖKSÜZGİL / KAYSERİ, (DHA)