Yemek Şifa deposu: Ekşili köfte tarifi

Şifa deposu: Ekşili köfte tarifi

Paylaş
Şifa deposu: Ekşili köfte tarifi

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak ekşili köfte tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde ekşili köfte tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde servis edebilirsiniz. Sevdiklerinize hazırlamak için ekşili köfte nasıl yapılır merak ediyor ya da ekşili köfte tarifi mi arıyorsunuz? Ekşili köfte yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız ekşili köfte çorbası tam size göre bir tarif olacaktır. Oldukça lezzetli olan ekşili köfte tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Sevdiklerinize hazırlamak için ekşili köfte nasıl yapılır merak ediyor ya da ekşili köfte tarifi mi arıyorsunuz? Ekşili köfte yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Haberin Devamı

Ekşili köfte çorbası tarifi

Ekşili köfte çorbası malzemeleri

  • 250 gram kıyma
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla ince bulgur veya pirinç
  • Karabiber, kimyon, yenibahar, kekik, nane, tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 1/2 litre su
  • 1 adet et bulyon

Ekşili köfte yapılışı

Köfteleri hazırlamak için kıyma, bulgur ve baharatları bir kaba alın ve iyice özleşinceye kadar 5-8 dk yoğurun. Bir tepsinin tabanını un ile kaplayın. Hazırladığınız harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuz ortasıyla yuvarlayın, ihtiyaç duyarsanız parmağınızla avucunuza biraz su sürebilirsiniz. Yuvarlanmış köfteleri un kaplı tepsiye koyun. Köfteler tamamlanınca büyükçe bir tencereye 1 buçuk litre su koyup kaynatın ve et bulyonu ekleyin. Bu sırada terbiyeyi hazırlamak için geniş bir kaba yoğurdu alın, üzerine unu eleyin, bir yumurta sarısını ve limonu ekleyin. İyice karıştırın ve köftelerin kaynadığı sudan iki kepçe sıcak suyu yavaşça ve sürekli karıştırarak terbiyenin olduğu karışıma ekleyin. Hazırlanan terbiyeyi yavaşça ve yine karıştırarak köftelerin üzerine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 20-25 dk pişirin. Pişen çorbanın üzerine istediğiniz miktarda yağın içinde hazırlayacağınız nane ve kırmızı biberli sostan dökün, tuzunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı