Gündem El Bab'da 2 asker şehit düştü, 3 asker yaralandı

El Bab'da 2 asker şehit düştü, 3 asker yaralandı

Paylaş
El Bab'da 2 asker şehit düştü, 3 asker yaralandı

Suriye’de Bab ilçesine bağlı Susyan köyünde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) karargahına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Düzenlenen ikinci saldırıda 8 sivil daha hayatını kaybetti. Saldırıda büyük çoğunluğu sivil 73 kişi öldü, en az 100 kişi yaralandı. Öte yandan TSK, El Bab'da mayın temizleme çalışmaları sırasında 2 askerin şehit olduğunu 3 askerin de yaralandığını duyurdu. TSK'dan daha sonra yapılan açıklamada ise El Bab'ın 24 Şubat itibariyle kontrol altına alındığı belirtildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN SON DAKİKA EL BAB AÇIKLAMASI

El Bab'dan gelen patlama ve şehit haberi sonrası Başbakan Binali Yıldırım, açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım şunları söyledi:

El Bab'da temizlik harekatı yapılıyor. Bugün El Bab'da iki olay var. Birincisinde bir intihar saldırısı var bombalı araçla. Bir başka olayda askerlerimize saldırı var. Askerlerimize intihar saldırısı yapıldı


Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında TSK destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) terör örgütü IŞİD'ten temizlediği El Bab'da bombalı bir aracın patlaması sonucu 47 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Ölü sayısı gittikçe artıyor. Son bilgilere göre ölü sayısı 73'e yükseldi, 100 kişi yaralandı.

ASKERİ VE GÜVENLİK GÜÇLERİNİ HEDEF ALDI


Reuters'ın haberine göre El Bab yakınlarındaki Souisan köyünde gerçekleşen bombalı saldırı askeri ve güvenlik güçlerini hedef aldı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, IŞİD'den temizlenen El Bab'daki iki mahallenin daha kontrolünün TSK destekli ÖSO güçlerine geçtiği kaydedilmişti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da El Bab'ın tamamına yakınının kontrol altına alındığını açıklamıştı.

HULİSİ AKAR SICAK NOKTA


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Suriye sınırında. Akar El Bab operasyonunun yürütüldüğü Kilis'teki karargahta bulunuyor.


YARALANANLAR KİLİS DEVLET HASTANESİ'NE GETİRİLDİ


Büyük paniğe yol açan patlamada yaralananlar, araçlarla sınır hattına taşındı ve ardından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi. Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan, aralarında sivil ve ÖSO üyelerinin de bulunduğu 50’yi aşkın kişi Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan durumu ağır olanlar ilk müdahale sonrası ambulanslarla Gaziantep’e sevk edildi.

TSK: 2 ASKER ŞEHİT, 3 ASKER YARALI


Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamaya göre, Suriye'nin El Bab şehrinde mayın temizleme faaliyeti yürütüldüğü sırada el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

İşte TSK'dan yapılan o açıklama:

El Bab’ın güneyindeki Tadif yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP’nin patlaması sonucu EYP/Mayın keşfi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarından 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

24 ŞUBAT İTİBARİYLE EL BAB KONTROL ALTINDA


Gelen acı haberden sonra TSK'dan gelen ikinci bir açıklamda ise "24 Şubat itibariyle El Bab kontrol altına alında" denildi. Açıklamada 2 bin 225 kilometrekarelik alanın Özgür Suriye Ordusu kontrolünde olduğu belirtildi.


El Bab’ın güneyinde şehit düşen Uzman Çavuş Çelik’in Kütahya’daki ailesine acı haber ulaştırıldı


Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Bab’ın güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının keşif yaptığı sırada terör örgütü DEAŞ tarafından önceden yola döşenmiş el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Selman Çelik’in (23) Kütahya’daki ailesine acı haber verildi.

Sağlık görevlileriyle Meydan Mahallesi’ndeki babaevine gelen askeri yetkililer, Çelik’in şehadet haberini babası Süleyman ve annesi Halime Çelik’e verdi. Çelik’in evine askerler tarafından Türk bayrağı asıldı.

Selman sürekli asker olmak isterdi


Şehidin arkadaşı İsmail Söyler, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çelik’in 1,5 yıl önce askere gittiğini ifade ederek, "Selman sürekli asker olmak isterdi. Askerliğinden sonra uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine
katıldı. Vatanını, milletini, bayrağını seven bir kişiydi. Allah rahmet eylesin." dedi.

Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığında görev yaptığı ve iki erkek kardeşi olduğu bildirilen bekar şehidin cenazesinin yarın, Kütahya’da toprağa verilmesi bekleniyor.