Gündem El Bab'da şehit nöbeti!

El Bab'da şehit nöbeti!

Paylaş
El Bab'da şehit nöbeti!

El-Bab operasyonunda şehit düşen Astsubay Osman Açıkgöz'ün başında şehit nöbeti tutan asker arkadaşı, ona son görevini böyle yaptı. Askerler arasında şehit nöbeti 'En acı onur' olarak ifade ediliyor

Suriye’de aşırı dinci terör örgütü DEAŞ’a karşı yürütülen ‘Fırat Kalkanı Harekatı’nda 7 Ocak’ta Kahramanmaraşlı Astsubay Osman Açıkgöz şehit düşmüştü.

ÇATIŞMA DEVAM EDİYORDU


Çatışma sürdüğü için şehidin Türkiye’ye nakli mümkün olmamıştı.

ŞEHİT NÖBETİ


Üzeri bayrakla örtülen naaşın başında silah arkadaşları son görev olarak şehit nöbeti tuttu.

Çatışma durunca da şehit Gaziantep’e götürüldü.


2 BİN YILLIK ORDU GELENEĞİ


Fotoğrafı yorumlayan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, bu nöbetin 2 bin yıllık ordu geleneğinin bir parçası olduğunu söyledi ve şu bilgileri paylaştı: “Şehidimiz uyku tulumunun içine konmuş, buna kamuflaj kefeni denir. Kamuflaj kefeni ise yattığı dağ matının üzerine konmuş. Şehit nöbetini en yakın arkadaş tutar. Genelde bu body’si olur. Nakil gerçekleşinceye kadar hazır olda bekler. Zaten fotoğrafa da baktığımızda nöbet tutan arkadaşının kamuflajında çamur var. Demek ki cepheden, çatışmadan gelmiş.”

FIRAT KALKANI HAREKATI 24 AĞUSTOS'TA BAŞLADI


TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan ’Fırat Kalkanı Harekâtı’ kapsamında El Bab bölgesinin ele geçirilmesine ilişkin yürütülen operasyonların yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde; El Bab bölgesine yapılan askeri sevkiyat, bölgede yaşayan başta çocuklar olmak üzere sivil halkın Türk askerlerini selamlaması ve Fırtına obüslerinin DEAŞ hedeflerine atış yapması yer alıyor.

OPERASYON 142. GÜNDE


Fırat Kalkanı Harekâtı, 142. Gününe girerken El Bab bölgesinde çekilen yeni görüntüler ortaya çıktı. Bölgeye yapılan askeri sevkiyat sırasında araç içerisinden çekilmiş görüntülerde bölgede yaşayan sivil halkın günlük yaşamlarına devam ettiği görülürken çocukların Türk askerlerini selamlaması yer aldı. Öte yandan bazı çocukların ise sokaklarda ateş yakarak ısınmaya çalışması görüntülere yansıdı.

Fırat Kalkanı Harekatı'ndan son görüntüler


’BU ÇOCUKLAR İÇİN BURADAYIM GERİSİ UMRUMDA DEĞİL’


Harekâtı’ta görevli bir Türk askeri tarafından çekildiği belirtilen ve bir sosyal paylaşım sitesi hesabından paylaşılan görüntülere ilişkin ’Buralar şimdi az da olsa huzurlu ve çocuklar oyun oynayabiliyorlar. Bizleri gördüklerinde mutluluk yüzlerinden okunuyor. Hepsi el sallıyor ve bizleri selamlıyor. Küçücük yüreklerden kocaman güzellikler görmek bizi mutlu ediyor. Ben bu çocuklar için buradayım, gerisi umurumda değil’ şeklinde bir not yazıldığı görüldü.

FIRTINA OBÜSLERİNİN DEAŞ HEDEFLERİNE ATIŞ YAPMA ANI


El Bab bölgesinde çekilen görüntülerin bir başka bölümünde ise harekât kapsamında bölgede konuşlu olan Fırtına obüslerinin tespit edilen DEAŞ hedeflerine atış yapması yer aldı.