Türkiye (Son Dakika) El fenerlerini kaybedince ormanda kayboldular

El fenerlerini kaybedince ormanda kayboldular

Paylaş
El fenerlerini kaybedince ormanda kayboldular

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ormanda yürüyüş yaparken el fenerlerini kaybedip kaybolan iki kişi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından bulundu

Antalya’nın Manavgat ilçesinden tatil için ilçeye gelen Selahattin Aldaş ve Pemra Kahraman, Kayaköy Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yürüyüşe çıktı. El fenerlerini kaybeden çift, havanın kararması nedeniyle ormanlık alandan çıkamayınca jandarmadan yardım istedi. AKUT ekiplerinin bölgeye sevk edilmesiyle yaklaşık bir saatlik aramanın ardından Aldaş ve Kahraman, Sarnıç mevkisinde bulundu.


2 BUÇUK SAAT BEKLEDİLER


Gazetecilere açıklama yapan Aldaş, yürüyüşte el fenerini kaybettikleri için yol işaretleri dışına çıkarak kaybolduklarını söyledi. Aldaş, yardım istedikten sonra ateş yakarak yaklaşık 2 buçuk saat ekiplerin gelmesini beklediklerini ifade etti. AKUT Operasyon sorumlusu Fatih Işık, ihbarın ardından 8 kişilik ekiple operasyona çıktıklarını söyledi. Tatilcilerin telefonla kendilerini yönlendirdiğini anlatan Işık, "Işıkları yetersiz olduğu için hareket edememişler. Biz de bulundukları yerden ayrılmamalarını istedik. Işık desteğiyle bulundukları alana geldik ve güvenli noktaya ulaştırdık. Sağlık durumları iyi." dedi.

Haberin Devamı