Dünya El Fetih Camii'ne müdahale başladı

El Fetih Camii'ne müdahale başladı

Paylaş
El Fetih Camii'ne müdahale başladı

Mısır'ın başkenti Kahire'deki El Fetih Camii'ne müdahale başladı

Mısır'da El-Feth Camisi çevresindeki asker, polis ve "Baltacı" diye tabir edilen suç gruplarının kuşatması devam ediyor. Camide çığlıklar yükseliyor, dışarı çıkmayı başaranlar suç gruplarının saldırısına uğruyor, gözaltına alınıyor. Dışarıdan ateş açılan cami üzerinde helikopterler uçuyor, içeridekiler ile iletişim kesildi.

Haberin Devamı

Bu arada AA muhabiri Hiba Zekeriya ile TRT Muhabiri Metin Turan camide mahsur kaldı

Haber takibi için El-Feth Camisi'ne gittikten sonra içerde mahsur kalan AA muhabiri Hiba Zekeriya, dışarıya çıkan göstericilerin tutuklandığını anlatarak, cami içerisinde endişeli bekleyişin devam ettiğini söyledi.

Dün akşamdan beri camide olduklarını ve 15 saatten uzun süredir zor koşullar altında beklediklerini aktaran Zekeriya, camide kadın ve çocukların da bulunduğunu dile getirdi.

Camide mahsur kalan TRT Muhabiri Metin Turan ise içerde görüşmelerin devam ettiğini belirterek, camiden topluca çıkmak istediklerini vurguladı.
Mısır İçişleri Bakanlığı kaynakları ise camide mahsur kalanların içerden çıkmaları halinde gözaltına alınacaklarını kaydetmişti.

Haberin Devamı

Kaynaklar, "El-Feth Camisi'nde bulunan göstericilerin bazılarının, Özbekiye Karakoluna saldırı ve Ramses Meydanı'nda kamu şirketine ait bir binanın yakılması ile ilgileri var. Bu nedenle camiden çıkanlar güvenlik kuvvetleri tarafından sorgulanacak, suçsuz olanlar serbest bırakılacak" ifadesini kullandı.