Dünya El Fetih ve Hamas artık dost

El Fetih ve Hamas artık dost

Paylaş
El Fetih ve Hamas artık dost

El Fetih ve Hamas'ın uzlaşmasına ilişkin anlaşma Kahire'de imzalandı. Filistin lideri Mahmud Abbas, Filistinlilerin bölünmenin "kara sayfasını" geçtiğini söyledi

Filistin'deki gruplar arasında sağlanan anlaşmayla ilgili resmi tören yapılıyor. Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katılıyor.

Haberin Devamı

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal törende hazır bulunuyor.

El Fetih ve Hamas dahil 13 Filistinli grup, Batı Şeria ve Gazze'yi, kısa bir süre içinde açıklanacak tek bir hükümet altında toplamayı amaçlayan uzlaşma anlaşmasını dün imzalamışlardı.

Bağımsız teknokratlardan oluşması beklenen yeni hükümetin Gazze'nin imarıyla güvenlik teşkilatlarının reformu üzerinde çalışması ve Filistinlileri bu yıl içinde seçime götürmesi bekleniyor.

ABBAS: FİLİSTİNLİLER BÖLÜNMENİN KARA SAYFASINI GEÇTİ

Filistin lideri Mahmud Abbas, Filistinlilerin bölünmenin "kara sayfasını" geçtiğini söyledi. Abbas, Filistinliler arasında sağlanan uzlaşma ya da birlik anlaşmasıyla ilgili Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan törende, "Filistinlilerin sonsuza kadar bölünmenin kara sayfasını geçtiğini ilan ediyoruz" dedi.

MEŞAL: BAĞIMSIZ FİLİSTİN İSTİYORUZ

Hamas lideri Halid Meşal da konuşmasında, Filistinliler arasında uzlaşma için örgütün "her türlü bedeli ödemeye hazır" olduğunu söyledi. Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasını istediklerini kaydeden Meşal, şöyle konuştu: "Amacımız Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde başkenti Kudüs olan, hiçbir (Yahudi) yerleşimcinin olmadığı, tek bir metrekare toprağı bırakmadan, Filistinli mültecilerin dönüş hakkından vazgeçmeden özgür, tamamen egemen bir Filistin devletinin kurulmasıdır."

HAMAS GAZZE'Yİ ELE GEÇİRMİŞTİ

İ
ki grup arasındaki gerilim, 2005 yılında çatışmaya dönüşmüş ve Filistin hem siyasi hem de coğrafi olarak bölünmüştü. Hamas, Gazze Şeridi'nde yönetimi ele geçirmişti.

AA

Haberin Devamı