Ekonomi El işi yapan kadına kredi

El işi yapan kadına kredi

Paylaş
El işi yapan kadına kredi

Aile bütçesine destek olmak isteyen ev kadınlarına devletten faizsiz kredi desteği var. 15 bin liraya kadar çıkan kredinin vadesi ilk 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 8 yıla kadar çıkabiliyor...

HANGİ KURUM?


Ev kadınlarına kendi işini kurabilmesi için 15 bin liraya kadar faizsiz ve uzun vadeli kredi imkanı tanınıyor. Bu yolla birçok kadın hem hayalini kurduğu işyerini açıyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor. Bu kredi kaymakamlıklarında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yoksul ailelere sağlanıyor.


BÜTÇE VARSA VERİYOR


Destek hibe niteliğinde değil. Geri ödemeli. Avantajı faizsiz olması. Bunun yanında 8 yıla kadar çıkan vade imkanı ise geri ödemelerin rahat yapılmasını sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre ailenin maddi durumu yetersiz ve ekonomik yoksulluk söz konusuyla, girişimci ev kadınlarına destek sağlanıyor. Destek, vakıfların bütçeleri nispetinde oluyor.


ONAY ALMAK ŞART


Yapılacak işle ilgili hazırlıklar yapıldıktan sonra projeyle, ikamet edilen adrese en yakın vakfa giderek başvuru yapılıyor. Projeyi vakıftaki mütevelli heyeti inceledikten sonra uygun görürse onaylıyor. Onaylı proje, vakfın fon kurulu’na gönderiliyor. Kurul onayı alındıktan sonra, uygun görülen tutar kişiye teslim ediliyor.


İŞİNİ BÜYÜTMEK İSTEYENE DE...


‘Gelir Getirici Projeler’ adı altında sunulan desteğe, Aile Bakanlığı katkı sağlıyor. Gelir getirici projenin amacı; yoksul birey ya da hanelerin kendi geçimlerini sağlayacak işleri kurmaları, gelir elde etmeleri ve başlattıkları işleri devam ettirmelerini sağlamak. El işi yapan, yöresel ürünlere yönelik üretim yapanlar, tarımsal faaliyetler destek kapsamında.

PAZARLAMASI KOLAYSA ÖNCELİK VERİLECEK


Soru: Proje kapsamında üretilecek mal veya hizmetin kapsamı nedir?

Cevap: Üretilecek olan hizmetin veya malın yöresel satış ve pazarlama olanaklarının bulunması ve talep üretecek özellikte olması gerekiyor. Soru: Verilen en yüksek miktar ne kadar? Cevap: Projeye göre değişen miktar en fazla 15 bin lira ile sınırlı.

Soru: Kredi banka aracılığıyla mı alınıyor?

Cevap: Hayır. Kredi onaylandıktan sonra ödeme vakıflara, vakıflardan da ev hanımlarına yapılıyor.

Soru: Desteğin geri ödemeleri nasıl yapılıyor?

Cevap: Yapılan destek miktarı ilk 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere 6 yılda 6 eşit taksitte toplam 8 yılda geri ödeniyor.

Soru: Taksitlerin geri ödemesi aksarsa ne olur?

Cevap: Taksidi ödeyemeyeceğinizi anladığınızda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvuru yaparak yeniden yapılandırma yapmanız mümkün.

Haberin Devamı