Sigorta Elazığ’da 42 bin 972 konutun deprem sigortası var
Paylaş
Elazığ’da 42 bin 972 konutun deprem sigortası var

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından harekete geçti. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, Elazığ ve Malatya’ya geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Benli, yaptığı açıklamada bölgedeki sigortalıların zararlarını tespit etmek üzere harekete geçtiklerini belirterek, “Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Birlik olarak deprem hasarı olan Elazığ, Malatya ve civar bölgelerdeki sigortalılar için çalışmalarımızı başlattık” dedi.

Haberin Devamı

Depremde evi, aracı, iş yeri, eşyaları hasar gören sigortalılara çağrıda bulunan Atilla Benli, sigorta sektörü olarak deprem hasarı olan Elazığ, Malatya ve civar bölgelerdeki sigortalılar için çalışmaları başlattıklarını belirterek, “Öncelikli olan arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte sigorta şirketlerinin hasar eksperleri ihbarda bulunan sigortalıların zararlarını tespit edecek. Hasar ödemelerinin en kısa zamanda sigortalılarımıza ulaşmasını sağlayacağız. Sektör olarak hasar anında sigortalıların yanında olmak en büyük sorumluluğumuzdur” şeklinde konuştu.

Zarar görenler DASK’a başvursun

Türkiye’nin deprem kuşağında bir ülke olduğunu da hatırlatan Benli şöyle konuştu: “Depreme karşı yapısal ve yapısal olmayan önlemleri almanın yanı sıra evimizi, işyerimizi sigorta teminatıyla güvenceye almamız da şart. Sigorta teminatı vatandaşımıza depremden sonra hasar tazminatını alıp hayata kaldığı yerden devam etme şansı veriyor. Elazığ’daki toplam 123 bin 310 adet konutun % 34,5 yani 42 bin 972 adedinin, depremin merkezi olan Sivrice ilçemizde ise 123 adet konutun Zorunlu Deprem Sigortası bulunuyor. Depremde hasar gören sigortalı vatandaşlarımız DASK’a başvurarak hasar tespit çalışmasını yaptırıp zararını karşılayabileceklerdir”

Haberin Devamı