Elbistan Elbistan Belediyesi'nden bayram hediyesi

Elbistan Belediyesi'nden bayram hediyesi

Paylaş
Elbistan Belediyesi'nden bayram hediyesi

Elbistan Belediyesi'nden bayram hediyesi

Ömer KOÇ/ELBİSTAN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan Belediyesi, Kur'an Kurslarında başarılı olan 100 çocuğa bisiklet hediye etti. Bisikletler, bayram öncesi düzenlenen törenle Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz tarafından çocuklara dağıtıldı.
Pınarbaşı Mesire Alanı'ndaki Hz. Ebubekir Mescidi önünde gerçekleştirilen bisiklet dağıtım törenine Elbistan İlçe Müftüsü Hacı Mustafa Kılınç da katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, çocukları çok sevdiğini ve yapmış olduğu çalışmaların tamamının merkezinde her zaman çocukları koyduğunu söyledi. Çocukların geleceğe hazırlanması noktasında üzerlerine ne düşen varsa yerine getiren çabası içinde olduklarını ifade eden Gürbüz "Biz, çocuklarımız için bir slogan geliştirdik. 'Hayal edin biz bunu gerçekleştirelim' diye bir sloganımız var. Çünkü çocukların hayalleri çok güzel. Onlar, geleceği inşa edecek mimarlar; biz de onların bu hayallerine ortak olmak istiyoruz. İnşallah, Elbistan'da bundan sonraki süreçte daha çok sosyal amaçlı programlar ve etkinlikleri birlikte hayata geçireceğiz. Yaklaşan Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Kurban, yakınlaşma anlamına geliyor. Birbirimizi daha çok anlamak ve sevmek için biraz daha yakınlaşmaya ihtiyacımız var. Elbistan'da da buna biraz daha fazla ihtiyacımız var gibi geliyor. Elbistan'ın tarihine baktığınızda çok asil bir toplum görürsünüz. Selçuklu Devleti'nde şehzadelere burası yönetim merkezi olarak hizmet etmiş. Dulkadiroğlu Devleti'nin başkenti yapmış, Osmanlı'ya çok sayıda sultan vermiş, çok sayıda değer üretmiş bir kent. Bir medeniyetin merkezi ve beşiği. Böyle bir toplum, bir medeniyet çizgisinin tasavvuru ve genlerini taşıyan bir milletiz. Her alanda iddialı bir toplumuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İlçe Müftüsü Hacı Mustafa Kılınç ise konuşmasında Başkan Mehmet Gürbüz'e teşekkür etti. Konuşmaların sonunda 100 çocuğa bisikletleri verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı