Gündem Elbistan'da 45 bin kişinin hastanelik olmasının nedeni ortaya çıktı

Elbistan'da 45 bin kişinin hastanelik olmasının nedeni ortaya çıktı

Paylaş
Elbistan'da 45 bin kişinin hastanelik olmasının nedeni ortaya çıktı

Kahramanmaraş'ta 45 bin kişinin hastaneye kaldırılmasına neden olan norovirüs salgınının keson kuyular ile Ceyhan Nehri arasında izolasyon yapılmadığından kaynaklandığı tespit edildi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan'da 45 bin kişinin hastaneye kaldırılmasına yol açan norovirüs salgınının bulaştığı keson kuyular ile Ceyhan Nehri arasında izolasyon yapılmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Elbistan'da geçen hafta Ceyhan Nehri'nden şehir şebekesine takviye su sağlayan keson olarak bilinen kuyulara norovirüs bulaşmasından dolayı baş dönmesi, yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle 45 bin kişi hastanelere başvurdu.

Halen bazı vatandaşların aynı şikayetlerle hastanelere başvurduğu ilçede savcılık tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, Büyükşehir Belediyesi tarafından nehirden su sızan keson kuyularının izolasyon çalışması tamamlandı.

Yapılan ölçümlerde sızdırmazlık raporu olumlu sonuçlanan keson kuyularda, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce yapılacak hijyen testlerinin ardından ilçeye su verileceği belirtildi.

ŞEBEKEYE YÜKSEK DOZDA KLORLAMA YAPILACAK

Bu arada ilçedeki su şebekesindeki kontaminasyonun önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar ve su kesintileri nedeniyle şehir su depolarında kısa süreliğini çok yüksek dozda klorlama yapılacağı duyuruldu. Vatandaşların ikinci bir duyuruya kadar şehir suyunu içme, yemek hazırlama ve çamaşır yıkama amaçlı kullanılmamaları yönünde bilgilendirildiği uyarıda su depoları ve güneş enerjisi depolarının da boşaltılarak temizlenmesi istenildi.

SALGINLA İLGİLİ 2 MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Konuyla ilgili soruşturma başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok ile Elbistan Su ve Kanalizasyon Şube Müdürü Doğan Soner Demirci'yi görevden aldı.

Görevden alınan Altunuk'un yerine KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzunlar'ın, Demirci'nin yerine ise Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Fatih Arslan'ın atandığı bildirildi.