Türkiye (Son Dakika) Elbistan'da yıldırım: 2 ölü

Elbistan'da yıldırım: 2 ölü

Paylaş
Elbistan'da yıldırım: 2 ölü

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde, koyun otlatan çobanlar ile koyun almaya gelenlerin üzerine yıldırım düştü. Yıldırımın çarptığı 1'i çoban 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı

Olay, öğle saatlerinde ilçeye bağlı Söğütlü Beldesi’nin Çalıştepe ile Hacıellez mevkileri arasındaki arazide meydana geldi. İddiaya göre 40 yaşındaki Ali Demir, 35 yaşındaki Kazım Akçadağ ile 30 yaşındaki Adem Çiçek, çobanlığını yaptıkları sürüyü otlatmak için Hacıellez mevkisindeki meraya götürdü. Sürünün otladığı sırada koyunlardan almak isteyen 51 yaşındaki Mustafa Haydemir de 3 çobanın yanına geldi. Sağanak yağış olan bölgede koyun sürüsü ve 4 kişinin üzerine yıldırım düştü.

Haberin Devamı

2 KİŞİ OLAY YERİNDE ÖLDÜ

Yıldırım çarpması sonucu çobanlardan Kazım Akçadağ ile koyun almak için sürünün yanına gelen Mustafa Haydemir olay yerinde yaşamını yitirirken, diğer 2 çoban ise yaralandı. 20 koyunun da telef olduğu yıldırım çarpması, yaralı çobanlar tarafından cep telefonuyla yakınlarına bildirildi. Yıldırım düştüğünü öğrenen çobanların yakınları olay yerine giderken, durumu sağlık ekipleri ile güvenlik güçlerine de bildirdi. İhbarın ardından yağış nedeniyle güçlükle ulaşımı sağladıkları meraya gidenler, otomobiller ile yaralı çobanlar Adem Çiçek ile Ali Demir’i Elbistan Devlet Hastanesi’ne götürdü. Olay yerine güçlükle ulaşan güvenlik güçleri ile sağlık ekipleri de cesetlerin otopsi için morga götürülmesini istedi. Ancak, çamur nedeniyle ambulansın meraya ulaşamaması üzerine Kazım Akçadağ ile Mustafa Haydemir’in cesetleri, bir traktörün römorkuna konuldu ve ambulansın bulunduğu noktaya götürdü. Ambulansa nakledilen cesetler otopsi için Elbistan Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı

DHA