Gündem "Elçi cinayetinde bir polisin üzerinde yoğun şüphe var"

"Elçi cinayetinde bir polisin üzerinde yoğun şüphe var"

Paylaş
"Elçi cinayetinde bir polisin üzerinde yoğun şüphe var"

Diyarbakır Barosu tarafından Tahir Elçi cinayetinin araştırılması için oluşturulan komisyon, olay yerinde çekilen görüntülerde ateş eden polislerden birinin silahından çıkan kurşunun, Elçi'nin ölümüne yol açmış olabileceğini iddia etti

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma devam ediyor. Baro Başkanlığı’nca oluşturulan ve 20 avukatın katıldığı inceleme komisyonu da soruşturma ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Yapılan çalışma kapsamında olay yerinde elde edilen tüm görüntü kayıtlarının birleştirildiği belirtildi. Diyarbakır Barosu yetkilileri, olayla ilgili bir simülasyon çalışması yaptıklarını kaydederek, olayın olduğu sokağın gerçek ölçüleri ile bilgisayar üzerinde muhtemel senaryoların değerlendirildiğini söyledi. Olayla ilgili muhtemel 4- 5 senaryonun simülasyon ile canlandırılacağını belirten Baro yetkilileri, Mimarlar Odası ile birlikte olayın olduğu sokağın bir maketinin çıkarılacağını ve bunun üzerinden çalışmanın yürütüleceğini belirtti.

'MERMİ ÇEKİRDEĞİ ÇOK UZAK'

Tahir Elçi cinayeti ile ilgili şu ana kadar gözaltına alınan kimsenin olmadığını belirten Baro Başkanlığı, olay yeri inceleme çalışması sırasında 83 parça delil tespit edildiğini kaydetti. 83 numaralı delilin, Elçi’nin cesedinin düştüğü yere en yakın noktada olduğunu belirten avukatlar, polisin 43 parça delili aldıktan sonra güvenlik gerekçesiyle işleme son verdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

43 numaralı delilin olayın olduğu sokağın ortasına dahi yetişmediğini iddia eden Baro Başkanlığı, elde edilen deforme mermi çekirdeğinin 16 numara ile işaretlendiğini ve Elçi’nin vurulduğu yerin çok uzağında bulunduğunu belirtti.

Olay yerinde hazırlanan delil krokisinin kendilerine verilmediğini kaydeden Baro yetkilileri, olay yerindeki görüntülerden tespit edilen ve bir tanığın da teşhis ettiği İstihbarat Şubesi’nde görevli bir polisin silahından çıkan kurşunun, Elçi'nin ölümüne yol açmış olabileceğini iddia etti.