Gündem Elçi soruşturmasında yeni tanık: Bir polis bir şarjör mermi boşalttı

Elçi soruşturmasında yeni tanık: Bir polis bir şarjör mermi boşalttı

Paylaş
Elçi soruşturmasında yeni tanık: Bir polis bir şarjör mermi boşalttı

Tahir Elçi cinayetinin ardından savcılığa ifade veren bir tanık ara sokaktaki bir polisin yaklaşık bir şarjör mermiyi ateşlediğini gördüğünü anlattı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı bölgedeki polislerin, içerisinde YDG-H'lilerin bulunduğu taksi nedeniyle uyarıldığı anlaşıldı. Basın açıklaması nedeniyle görevlendirilen polisleri korumakla başka polislerin de görevlendirilmesine rağmen taksideki iki kişinin iki polisi şehit etmesine ve sokağa girmesine engel olunamadı. Öte yandan, savcılığa ifade veren bir tanık ara sokaktaki bir polisin yaklaşık bir şarjör mermiyi ateşlediğini gördüğünü anlattı. Avukatlar, bu polisin saptanarak tutuklanmasını istedi.

Haberin Devamı

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Elçi'nin öldürülmesinden önce saat 10.30 sıralarında TEM Şube Müdürlüğü telsizinden, "Dört Ayaklı Minare önünde Diyarbakır Barosu organizesinde Sur ilçesinde yapılan operasyonlarda güvenlik güçleri tarafından minareye sözde zarar verildiği yönünde basın açıklaması olduğu" anonsunun yapıldığı öğrenildi.

İfadesi alınan bir polis anonsun ardından basın açıklamasına bağlı olarak görev yapan güvenlik güçlerine karşı yapılacak herhangi bir saldırıya karşı görev aldıklarını kaydetti.

Polis, 10 dakika sonra YDG-H'li iki şahsın taksi ile geldiklerine yönelik istihbari bilgilerin gelmeye başladığını anlattı. Bir ekibin araca yönlendirildiğini kaydeden polis, kendilerinin de Turistik Cadde istikametine doğru hareket ettiklerini belirtti. Polis, aracı cadde üzerinde takibe aldıklarını ancak aracın görüş alanı dışında olması ve trafik yoğunluğundan durdurulmasının ve kontrolünün mümkün olmadığını vurguladı. Polis, daha sonra aracı durduran polislerin saldırıya uğradığını ifade etti

Haberin Devamı

YENİ TANIK: BİR ŞARJÖR BOŞALTTI

Basın açıklamasına katılan bir tanık, ifadesinde silah sesleri üzerine girdiği ara sokaktaki bir polisin, bir şarjör mermiyi boşalttığını gördüğünü aktardı. Avukatlar, bu polisin saptanarak tutuklanmasını isterken, savcılığın polislerin isimlerini ifade tutanağına yazmayarak sadece sicil numaralarını yazmasının kendilerinin bu isimleri saptamasına engel oluşturduğunu ifade etti. Savcılık, buna karşılık uygulamadan vazgeçmedi. Avukatlar, Elçi'nin öldürülmesinin ardından sokağın boşaltılması anonsu yapan polisin sonraki faaliyetlerinin ve ilk keşfin yapıldığı 15.00'e kadar geçen sürede kimlerin olay yerine girip çıktığının da aydınlatılmasını istiyor.