Ekonomi Elektriğe zam yapılacak mı?

Elektriğe zam yapılacak mı?

Paylaş
Elektriğe zam yapılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da katıldığı "BM Herkes İçin Sürdürülebilir Enerji Konferansı" sonrası basın toplantısı düzenledi. Bakan Yıldız, elektrik kesintisi ve zammıyla ilgili sorulara da cevap verdi

Yıldız'a toplantıda Irak petrolüyle ilgili sorular da soruldu. "Ceyhan'da ne kadar petrol birikti" sorusuna Bakan Yıldız, "Şu an da 2,5 milyon varili bulduk. Kuzey Irak'a ayırdığımız tanklarımızda doldu. Satışı için de bir problem bulunmamakta. Satacak olan Iraklılar. Duyumlarımız bu petrolün satıldığı yönünde.

Haberin Devamı

Her bir varilin aktarılmasıyla ilgili Bağdat'ın göstereceği yetkililerle birlikte Erbil ve Türkiye'deki yetkililer hep beraber onun sevkiyatını yaparlar ve paralarını da Halkbank'a yatırırlar. Biz bu süreç için hazırız. Biz bugün itibariyle bu sevkiyatı yapabiliriz. Yeterki şartlar yerine gelmiş olsun" yanıtını verdi. Türkiye'nin neden bu petrole talip olmadığı yönündeki soruya ise Yıldız, "Özellikle Türkiye ham petrol tedarikini 13 ülkeden yapıyor. Şu an da TÜPRAŞ, Kuzey Irak petrolüyle herhangi bir talebinin olmadığını söyledi. Bunu alacak ve rafine edecek olan TÜPRAŞ'tır" cevabını verdi.

"VATANDAŞIMIZA GELECEK ARTI BİR YÜK BULUNMAMAKTADIR"

Barajlardaki son durumun enerji üretimine yansıması sorulması üzerine de Bakan Yıldız, "Barajlarımızdaki su seviyesi son iki haftadaki yağışlarla birlikte iyi bir performans sergiledi. Herhangi bir enerji kesintisi söz konusu değildir. Herhangi bir enerji arzıyla ilgili sıkıntı bulunmamaktadır. Yağışların az olması bizim diğer kaynaklardan üreteceğimiz anlamına gelir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yıldız, "Şu anda vatandaşımıza gelecek artı bir yük bulunmamaktadır" dedi.

Yaşar KAÇMAZ -DHA