Gündem Elektrik kesintisine bakanlıktan da açıklama geldi!

Elektrik kesintisine bakanlıktan da açıklama geldi!

Paylaş
Elektrik kesintisine bakanlıktan da açıklama geldi!

Türkiye'nin bazı il ve ilçelerinde kısa süreli elektrik kesintileri yaşandı. BEDAŞ, arızaların TEİAŞ kaynaklı olduğunu ve gerekli incelemelerin sürdüğünü belirtirken konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan da açıklama geldi

Türkiye’nin bazı il ve ilçelerinde elektrik kesintileri meydana geldi. Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’den (BEDAŞ) konuyla ilgili yapılan açıklamada, arızaların TEİAŞ kaynaklı olduğu ve gerekli incelemelerin sürdüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

BEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) işletimindeki enterkonnekte sisteminde teknik arıza meydana geldiği belirtilerek "Bugün (dün) saat 22.30’da TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleşmiştir. TEİAŞ sisteme enerji verdikçe BEDAŞ da kademeli olarak elektrik sağlamaya başlayacaktır" ifadelerine yer verildi. Elektrik kesintilerinin yaşandığı il ve ilçeler şöyle:

“İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Van, Hakkari, Trabzon, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Samsun, Gaziantep, Rize, Sakarya, Mersin, Yalova, Kayseri, Düzce ve Adana.”

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan Orta ve Doğu Karadeniz Bölgelerinde dün akşam yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada "26.04.2016 tarihinde saat 22.29’da Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki aşırı fırtına ve yağış nedeniyle yüksek gerilim hatlarında geçici arıza yaşanmıştır. Yaşanan arıza, bazı illerimizde kısmi kesintilere neden olmuştur. Yapılan müdahale ile sistem kısa sürede normale döndürülürken saat 23.13 itibariyle tüm bölgelerde kesinti giderilerek elektrik sağlanmıştır. Toplam kesinti, Türkiye genelinde yüzde 15’lik miktarda 45 dakika süre ile yaşanmıştır. Bölgedeki hava şartları nedeniyle kısa süreli kesintiler yaşanabilmektedir" denildi.

İHA