Magazin Elif Dürüst ve Fadik Sevin'in transparan gecesi

Elif Dürüst ve Fadik Sevin'in transparan gecesi

Paylaş
Elif Dürüst ve Fadik Sevin'in transparan gecesi

Marlborough Gallery’nin Contemporary İstanbul’da sergileyeceği Ahmet Güneştekin’in ‘Ölümsüzlük Odası’ adlı eseri önceki akşam Tersane İstanbul’da yapıldı.

Ön izleme Fettah Tamince’nin sanatçı için verdiği özel bir davetle gerçekleşti.

Haberin Devamı

Yağmurlu havaya rağmen sanatseverlerin ilgisi ile karşılaşılan gecede, Elif Dürüst ve Fadik Sevin Atasoy transparan kıyafetleriyle dikkat çekti.

ELİF DÜRÜST KİMDİR?

Elif Dürüst, 1970’te İstanbul’da dünyaya geldi. Babası iş adamı ve sanayici Ekrem Dürüst, annesi Gül Dürüst‘tür. İlkokulu Özel Kalamış İlkokulu’nda ortaokul ve liseyi Notre Dame de Sion‘da tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü‘nü bitirdi. 1996 yılında Habitat II projelerinde yer aldı. 2005 yılında Newport University’de Davranış Bilimleri ve Maltepe Üniversitesi’nde Psikoloji yüksek lisansına başlayan Elif Dürüst, 2007 yılında İstanbul’da Aralık Derneği‘ni kurdu. 2007 yılından günümüze, kurucu ve başkan olarak birçok sosyal projede yer aldı. Psikoloji ve davranış bilimleri üzerine yüksek lisans yaptı.

Haberin Devamı

FADİK SEVİN ATASOY KİMDİR?

Fadik Sevin Atasoy, 1 Ekim 1975 yılında Ankara doğdu. Tiyatro sanatçısı Sönmez Atasoy ve Emel Göksu’nun kızı olan Fadik Atasoy, Ankara Yükseliş Koleji bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümüne girdi fakat kısa bir süre sonra okulu bırakıp, Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümüne geçti. Fadik Sevin Atasoy, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü lisans ve yüksek lisans mezunu.

Adını babasının yazdığı “Fadik Kız” oyunundan aldı. Sahneye ilk kez çocuk oyuncu olarak 4 yaşında “Teneke”yle Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çıktı. Buradaki rolüyle, Selçuk Tiyatro Festivali’nde, “En İyi Oyuncu” ödülünü aldı. 2003 yılında Kültür Bakanlığı bursuyla İngiltere, Fransa ve Rusya’da tiyatro araştırmaları yaptı, Bulgaristan Devlet Tiyatrosu’nda “Carmen”i oynadı ve yine orada “Kırcali Türk Tiyatrosu”nu kurdu ve tiyatro yönetmenliği yaptı. 4 dil bilen Atasoy, Antalya Devlet Tiyatrosu kadrosunda.

2002 yılında başrollerini Burt Reynolds ve Nastasia Kinski’nin oynayacağı Hollywood yapımı “Woman in Love”ın kastına seçildi ama film çekilemedi. 2005 yılında 42. Antalya Film Festivali’de, O Şimdi Mahkum’la, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” seçildi.