Futbol Eljif Elmas'ın bu hafta atması tesadüf değil
Paylaş
Eljif Elmas'ın bu hafta atması tesadüf değil

Fenerbahçe'yi Konyaspor karşısında galibiyete taşıyan Eljif Elmas'tan, bu hafta patlama yapmasının beklendiği ortaya çıktı.

Sezonun formda isimlerinden olan 18 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz hafta milli arayı çok iyi değerlendirdi. Makedonya'nın Ermenistan'ı 2-0 yendiği maçta, ilk kez a milli takımda ilk 11 ve 90 dakika oynayan futbolcu, sahanın en iyilerinden bir tanesi olarak değerlendirildi.

Haberin Devamı

Ermenistan karşısında hücumları yönlendiren isim olan Elmas, bir çok pozisyonun içinde olmasıyla birlikte, top rakibe geçtiğinde de elinden geleni yaptı. Eljif Elmas bu karşılaşmada savunma yapmaya da gayret ederek tüm mücadelesini ortaya koydu, oldukça hırslı bir görüntü ortaya koydu.

Genç yıldızın maç dışında antrenmanlara da damga vuran isim olduğu öğrenildi. Makedonya'nın idmanlarında en çok sivrilen isim olan Eljif Elmas'ın yaptığı hareketler ve attığı birbirinden güzel gollerle izleyenleri kendisine hayran bıraktığı belirlendi.

İyi bir form durumunda geldiği milli takım kampından kulübüne daha da iyi bir şekilde döndüğüne dikkat çekilen futbolcunun bu hafta sarı-lacivertli formayla önemli işlere imza atmasının beklendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Eljif Elmas'ın yükselen formu ve Fenerbahçe formasıyla ilk golünü atmasının bu haftaya denk gelmesinin tesadüf olmadığı, ülkesinde olağan bir gelişme olarak karşılandığı öğrenildi.

Bireysel yetenekleri ortada olan futbolcunun bu sezonki yükselişinde en önemli faktörün özgüven artışı olduğuna vurgu yapıldı. Phillip Cocu tarafından sıkça tercih edilen Eljif'in, Makedonya'da da U-21'den a milli takıma terfi etmesiyle bu güvenin pekiştiği, böylece sahip olduğu yetenekleri çok daha rahat sergileyebileceği bir iklimin oluştuğu saptaması yapıldı.

Makedonya-Ermenistan karşılaşmasında Avrupa'nın dev ekiplerinin scoutları tarafından izlenmesinin de genç oyuncunun motivasyonunu artıran ekstra bir etken olduğunun altı çizildi.

Makedonya teknik direktörü Angelovski'nin bundan böyle ilk 11'de forma vermeye karar verdiği Eljif Elmas'ın kulübünde de vazgeçilmez isim olmasıyla, bir çok başka dev ekibin daha dikkatini çekeceğinin, transfer döneminde Avrupa'nın gözde futbolcularından biri haline geleceğinin altı çizildi.