Elmadağ Elmadağ'da öğrenciler pedal çevirdi

Elmadağ'da öğrenciler pedal çevirdi

Paylaş
Elmadağ'da öğrenciler pedal çevirdi

Elmadağ'da öğrenciler pedal çevirdi

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Elmadağ ilçesinde Dr. Ahmet Kazım Mıhçıoğlu Ortaokulu ve Ankara Üniversitesi Hitit Bisiklet Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler pedal çevirdi.
Hasanoğlan Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Özel, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Nuri Yurdakul ve Hasanoğlan Eğitim Kültür ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Mehmet Güven, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, sağlıklı yaşam için yaklaşık 2 kilometre pedal çevirirken, çocuklar ise 'bisiklet yolu istiyoruz' diye sık sık slogan attı.
Ankara Üniversitesi Hitit Bisiklet Topluluğu üyeleri, projedeki nedenlerinin insanlara bisiklet kullanmayı öğretmek olduğunu belirterek, "Amacımız, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bisikletli yaşamı desteklemek ve bisikleti ulaşım aracı haline getirmek" dedi. Dr. Ahmet Kazım Mıhçıoğlu Ortaokulu Müdürü Fatma Ataşoğlu ise, "Sağlıklı bir yaşam için doğru beslenmek kadar hareket etmekte önemli. Umarım yararlı bir etkinlik olmuştur. Proje direktörü sınıf öğretmenimiz Selma Göçen yanı sıra etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı