Bilim - Teknoloji Elon Musk Clubhouse yayınıyla Twitter trend'lerine girdi
Paylaş
Elon Musk Clubhouse yayınıyla Twitter trend'lerine girdi

Son dönemin en çok konuşulan sosyal medya uygulaması Clubhouse Elon Musk tarafından da kullanılıyor. Elon Musk Clubhouse'da yaptığı online yayınla herkesin ilgisini oraya kaydırdı. Saat 9'da başlayan yayında konuşan Musk, Twitter gündeminde de 1. sıraya oturdu. Yayını açacağını önceden bildirmesi, son günlerin en çok konuşulan sosyal medya uygulaması Clubhouse'u Twitter trend'lerde ilk sıraya kadar taşıdı.

SpaceX, Tesla Motors gibi önemli teknolojik şirketlerin kurucusu ve dünyanın en zengin ikinci adamı olan Elon Musk Clubhouse adlı uygulamada yayın yaptı. Birçok önemli ismin bir araya geldiği grupta konuşan Elon Musk, yayın saatini daha önce duyurduğu için toplantı merakla bekleniyordu.

Haberin Devamı

TSİ saat 9 itibarıyla başlayan yayında odanın kullanıcı sayısı limiti tavana vurdu ve 5 bin kişilik odada yer kalmadı. Musk birçok konuya değinirken, hakkında konuştuğu konu başlıkları da Twitter'da paylaşılmaya başlandı. İşte öne çıkanlar başlıklar:

Mars ve uzaylılar

Elon Musk'a ilk sorulan soru Mars'ta hayat konusu oldu. Musk, Mars'a gitmenin mümkün olduğunu fakat bunun gidecek ilk kişiler için ciddi derecede zor olacağını söyledi. Elon Musk ayrıca 'medeniyet mumunu karanlığa rağmen canlı tutmak' amacı taşıdığı için bu hedefe mutlaka ulaşılması gerektiğini ekledi.

Uzaylılara inanıp inanmadığı da sorulan Elon Musk, konuya esprili yaklaşarak "Varlıklarına dair kesin bir kanıt yok ama Alien teknolojisi diye bir şey olduğunu düşünüyoruz. Şimdiye kadar gördüklerimize göre en azından 500 megapiksellik bir kamerea ya da iPhone 6 seviyesinde olduklarını gösteriyor" dedi.

Haberin Devamı

İnternet meme'leri ve Twitter

Elon Musk'a bir nevi caps kültürü olan internet mizahının odak noktası konumundaki 'meme' kültürü soruldu. Musk, "Meme'leri kontrol eden evreni kontrol eder. Karışık bir iletişim şekli ancak çok komikler. Meme'leri seviyorum" cevabını verdi.

Twitter'daki aktifliğine değinen Musk, "Twitter'da deli gibi mi görünmeye çalışıyorsun?" sorusuna, "Evet Twitter'da biraz delirmeye başladım" yanıtını verdi.

Eğitim

Katılımcılar, Elon Musk'a "Bu dünyada 5 yaşındaki bir çocuk nasıl eğitilmeli?" diye sordu. Musk ise kendi çocuklarından örnek vererek şunu söyledi:

Çocuklarım çoğunlukla YouTube ve Reddit üzerinden eğitim aldı. Ayrıca video oyunlar çocukların ilgisini çekiyor ama bunun nedenini bilmek önemli. Çocuklar ilgilerini çeken şeylere odaklanıyor. Öyleyse bunu eğitim için kullanabiliriz. Çünkü alakamız olmayan şeyleri unutacak şekilde evrimleştik. İnsan, alakasız şeyleri unutur. Diğer yandan bir problem çözme tahtası her zaman daha kullanışlı. Örneğin bir motoru parçalara ayırıp tekrar bir araya getirmek, bunu yaparken hangi araçlara ihtiyaç duyulduğunu görmek, kesinlikle İngiliz anahtarıyla ilgili bir ders almaktan daha iyidir. Karşımızdaki bireye araçları öğretirken ne işe yaradığını anlatarak öğretmeliyiz.

Haberin Devamı


Bitcoin konusu

Elon Musk son yılların en can alıcı konularından Bitcoin'in en büyük destekçisi. Bitcoin'le ilgili sorulan soruya ise şu yanıtı verdi:

2013 yılında bir arkadaşım bana biraz bitcoin göndermişti. Şimdi bunu düşününce diyorum ki "Meğer 8 yıl önce almalıymışım". Bu furyaya biraz geç katıldım ama iyi bir destekçi olduğumu söyleyebilirim. Şu anda Bitcoin iyi bir şey ve ben de destekçisiyim. Açık konuşmak gerekirse diğer para birimleri hakkında destekli fikirlerim yok ancak Bitcoin'in finans dünyası tarafından daha fazla kabul gördüğünü söyleyebilirim.


Tesla ve hedefleri

Elon Musk, "Tesla yılda 20 milyon araç ve kamyon üretimi hedefliyor. Otonom sürüş süresi ciddi miktarlara ulaşabilir. Haftalık düşünürsek vaktin 3'te 1'ini otonom sürüş alabilir. LIDAR (lazer darbeleri kullanılarak bir nesne veya bir yüzeyin uzaklığını anlamaya yarayan teknoloji) teknolojisi ise nesneleri anlamlandırarak araçları 'süperinsan' düzeyine çıkarabilir" dedi.

Yeni şirket kurup kurmayacağı da sorulan Musk, konuya şakayla yaklaşarak "Tesla, Space X, The Boring Company ve diğerleri zaten elimizde" diyerek mağrur bir tavır takındı.

Haberin Devamı