Bilim - Teknoloji Elon Musk, insan beyni ile bilgisayarı doğrudan bağlayacak çipi tanıttı
Paylaş
Elon Musk, insan beyni ile bilgisayarı doğrudan bağlayacak çipi tanıttı

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk insan ve bilgisayar arasında doğrudan bağlantı kuracak Neuralink çipi etkinlikle tanıtıldı.

Milyarder girişimci, beyin implantının; hafıza kaybına depresyona ve görme engeline kadar çeşitli nörolojik sorunları ve omurga yaralanmalarını çözebileceğini söyledi. Musk'ın tanıttığı ve kulağın arkasına implant edilen 'Link' adlı çip, bir madeni para büyüklüğünde.

Haberin Devamı

Tanıtımında, söz konusu çipin 'bir akıllı saatten beklenebilecek tüm özelliklere sahip olduğunu' söyleyen Musk, cihazın, "Sıcaklık, basınç gibi bir çok veriyi ölçebileceğini açıkladı. Çipin 'Tesla' arabalarının otomatik pilotunu kontrol etmek için de kullanılabileceğini belirten Musk, bir gün oyun oynamak için de kullanılabilme ihtimalinin 'yüzde 100' olduğunu vurguladı.

Musk, çipin ayakta tedavi prosedürü ile bağlanabileceğini, ancak elektrotları beynin içindeki kan damarlarına çarpmayacak kadar hassas bir şekilde yerleştirebilecek 'harika bir robota' gerek olduğunu dile getirdi. Çip, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden 'çığır açan cihaz' unvanını almış olsa da henüz insan üzerinde denemelere başlanmadı. Musk'ın 2016 yılında kurduğu Neuralink şirketi insan ve makine arasında yüksek hıza sahip arabirim üretmeyi amaçlıyor. Musk geçtiğimiz aylarda söz konusu teknoloji sayesinde beş yıl gibi kısa bir süre içinde insanların yabancı dil öğrenmeye ihtiyacı olmayacağını iddia etmişti.

Haberin Devamı