Gündem Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bayram ikramiyelerinde son durum...

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bayram ikramiyelerinde son durum...

Paylaş
Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bayram ikramiyelerinde son durum...

Kurban Bayramı haftaya pazar kutlanacak. Bayrama 7 gün kala emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağı konusu gündemde... Yaklaşık 12 buçuk milyon emekli "Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?" sorusuna cevap arıyor.

Kurban Bayramı için haftalardır bekleniyordu. İslam aleminin en değer verdiği dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı'na sadece 1 hafta kaldı. Emeklilerin gözü ise bayram ikramiyesinde... Peki, Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Haberin Devamı

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaklaşık 12 milyonu aşkın emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman yatacağını dün açıkladı. Buna göre; SSK kapsamında olanlara ikramiye 8 Ağustos’ta, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara da 9 Ağustos’ta ödenecek. Emekliye yapılacak toplam ödeme 10.8 milyar lirayı bulacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla 12 milyonu aşkın emekliye bayram ikramiyesi ödeneceğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Emeklilerimize bayram ikramiyelerini 8 ve 9 Ağustos'ta ödeyeceğiz. İkramiyeler SSK kapsamında olanlara 8 Ağustos, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara ise 9 Ağustos'ta ödenecek. 12 milyon 142 bin kişiye ödenecek toplam ikramiye miktarı yaklaşık 10 milyar 800 milyon lira olacak."

Haberin Devamı

Selçuk, emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Aileleri ile birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.