Gündem Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce mi yatacak?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce mi yatacak?

Paylaş
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce mi yatacak?

Kurban Bayramı'na doğru adım adım ilerliyoruz. Bugün itibarıyla bayrama 17 gün kaldı. Emekliler hem bayram sevinci hem de ikramiye sevinci yaşayacak. Şimdi merak edilen konuların başında bayram ikramiyelerinin ve maaşların ne zaman yatacağı geliyor. İşte ayrıntılar...

Kurban Bayramı'nın ilk günü bu yıl 11 Ağustos'a geliyor. Bayrama 17 gün kalırken Müslüman vatandaşlar heyecanlı... Öte yandan emeklileri de bayram ikramiyesi heyecanı sarmış durumda... Yaklaşık 12 buçuk milyon emekli "Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce mi yatacak?" sorularına cevap arıyor.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı ikramiyeleri tarihi için hükümetten henüz bir açıklama yok. Ramazan Bayramı'nda ikramiyeleri bayrama 4 gün kala yatmaya başlamıştı. Kurban Bayramı ikramiyelerinin 7 Ağustos'ta yatması bekleniyor. Maaşların da bayramdan önce yatacağı tahmin ediliyor.

Emekliye kira yardımı masada

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen 108 şube başkanının katılımıyla toplanan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanlar Kurulu, emeklileri yakından ilgilendiren konuları görüştü.

TÜED Başkanlar Kurulu, şu taleplerde bulundu:

● Emeklinin gelirinin yaklaşık 600 lirası kira ve ısınmaya gitmekte. Hükümetten talebimiz, kışın zorlu koşullarında emeklilere 'kira ve yakacak yardımı' yapılması.

Haberin Devamı

● Enflasyon nedeniyle oluşan kaybın telafisi için seyyanen zam yapılmalı, emekli refahtan pay almalı.

● Emekli aylıkları hesaplama sistemini belirleyen güncellenme katsayısı ile aylık bağlama oranı sosyal güvenliğin evrensel normuna göre yeniden belirlenmeli.

● Dini bayramlar öncesinde emeklilere ödenen bin liralık bayram ikramiyeleri yıllık TÜFE oranında artırılmalı.