Finike Emekli olan öğretmenlere plaket ve şeref belgesi

Emekli olan öğretmenlere plaket ve şeref belgesi

Paylaş
Emekli olan öğretmenlere plaket ve şeref belgesi

Emekli olan öğretmenlere plaket ve şeref belgesi

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında emekli olan öğretmenlere plaket ve hizmet şeref belgesi verildi.

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen programa; Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kabul, CHP İlçe Başkanı Mustafa Ökten, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Berrin Pehlivan, İlçe Sağlık Müdürü Siyami Kotan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şimşek, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlamına ilişkin konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak, "Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği elbette ki bir günlük programla anmak, onun önemini anlamamız açısından yeterli olmayacaktır. Öğretmenlik her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğretmen yeri doldurulamaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen sanatçı, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, her an muhtaç olduğumuz doktor ve dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından emekli olan öğretmenlere plaket ve hizmet şeref belgesi verildi. Emekli olan öğretmenler adına konuşan biyoloji öğretmeni Habibe Demirok, "Öğretmenlik bir bayrak yarışıdır. Emanet aldığımız bu bayrağı gururla taşırken acısıyla, tatlısıyla pek çok anımız oldu. Artık bu bayrağı genç öğretmen arkadaşlarımıza teslim etmenin gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Sizlerin huzurunda Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun fikir ve kalem arkadaşlarını, görevleri başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü kutlu olsun" diye konuştu.

Programda ayrıca resim, şiir ve kompozisyon dalında birinci olan öğrencilere ödül verildi. Program, öğretmenler tarafından hazırlanan müzik dinletisiyle sona erdi. Öğretmenlerin seslendirdiği şarkılar davetliler tarafından büyük beğeniyle izlendi. Bilim Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Ali Özkan da protokol üyelerini, davetlileri ve programda görevli arkadaşlarını şiirsel dille selamlayarak teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı