Gündem Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'a tahliye

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'a tahliye

Paylaş
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'a tahliye

Emekli orgeneral Hurşit Tolon tutuklu bulunduğu Zirve Yayınevi Davası'ndan tahliye kararı alındı

Eski Ege Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon tutuklu olduğu tek dosya Zirve Katliamı Davası'ndan tahliye edildi. Zirve Yayınevi Davası'nda tahliye edilen emekli orgeneral Hurşit Tolon Silivri Cezaevi'nden çıktı.

Haberin Devamı

Kararın cezaevine ulaşmasının ardından saat 21.15'te serbest bırakılan Hurşit Tolan, cezaevi kapısından avukatı İlkay Sezer ile birlikte çıktı.

"ÇOK HAKSIZLIKLARA UĞRADIK"

Tolon, gazetecilere yaptığı açıklamada, "3 yıl sonra sizinle beraber özgürlüğü teneffüs ediyorum. Elbette söylenecek çok şey var ama kesinlikle belirtmek isterim ki, zihinlerinde ve gönüllerinde böyle büyük bir kumpasın, böyle bir tertibin, böyle bir katakulinin mağduru olmuş olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüzlerce yurtsever, kahraman evladı, aydınlar, yazarlar, düşünürler, öğretim üyeleri, akademisyenler, bu bulunduğumuz yerde yakında göreceksiniz, bir adaletsizlik müzesi olacak olan bu yerde, çok haksızlıklara uğradık. Bütün bu haksızlıklara, yüce milletimiz vicdanında ve gönlünde hayır dedi. Kar, kış, kıyamet demeden, hiçbir yılgınlık göstermeden Türkiye'nin her yerinden koşup, gelip, bizi burada destekledi. İşte bugün burada, huzurunuzda, daima o gücü, kuvveti veren ve bizim suçsuzluğumuza inanan yüce milletimizin, o vefakar, cefakar yürekli insanlarına da kalben teşekkürlerimi borç biliyorum" dedi.

Haberin Devamı

"VİCDANINDA ALLAH KORKUSU OLAN YARGI MENSUPLARIMIZ VAR..."

Hurşit Tolon, "Pek çok olu dedi.

Ergenekon Davası'ndan geçtiğimiz günlerde tahliye olan Tolon, Zirve Katliamı Davası'ndan tutuklu bulunuyordu. Tolon tutuklanmasına ordudan atılmış, ardından önce misyoner olmuş, sonra yeniden Müslümanlığı seçmiş gizli tanık İlker Çınar'ın ifadeleri neden olmuştu.

Odatv'nin haberine göre hakkında başka delil olmayan Tolon'un Malatya İnönü Üniversitesi'nde konferans vermesi suç delili sayılmıştı. Tolon Silivri Cezavi'nde eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'la aynı koğuşta kalıyordu.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18392","18392","201406","18392-.jpg","1", "0","Hurşit Tolon cezaevine böyle girmişti!");

2013 OCAK AYINDA TUTUKLANDI

Zirve Yayınevi davasında, emekli Orgeneral Hurşit Tolon için geçtiğimiz yıl Ocak ayında tutuklama kararı çıkmıştı. Zirve Yayınevi davasının 58. duruşmasında mahkeme heyeti, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sunulan yeni belgelerin bulunduğu ek klasörler üzerine, davanın tutuksuz sanıkları Orgeneral Hurşit Tolon, Adem Gedik, Hüseyin Yelki ve Levent Ercan Gelegen'in tutuklanmasına karar vermişti.

Haberin Devamı

CUMHURİYET MİTİNGLERİYLE ADI DUYULDU

Hurşit Tolon'un adı en fazla 2007 yılında gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingleri'yle ön plana çıkmıştı. 2007 yılı Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilen ve yüzbinlerce kişinin katıldığı Cumhuriyet Mitingleri'nin amacının, Başbakan Erdoğan ve Milli Görüş geleneğinden gelen birisinin Köşk'e çıkmasını engellemek olarak yorumlanmıştı.