Ekonomi Emekli ve memur için zam zamanı!

Emekli ve memur için zam zamanı!

Paylaş
Emekli ve memur için zam zamanı!

2019 yılı kazançlı başlıyor. Ocakta milyonların geliri artacak. Emekliye, memura, yaşlıya, engelliye ve evde yakınına bakana daha fazla ödeme yapılacak. Peki, tüm çalışanların ve emeklilerin 2019'daki gelirleri ne kadar olacak?

2019 yılı kazançlı başlıyor. Ocakta milyonların geliri artacak. Emekliye, memura, yaşlıya, engelliye ve evde yakınına bakana daha fazla ödeme yapılacak...

Haberin Devamı

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ: Bu ay maaşlara 2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Ayrıca aylıklar artacağı için, her ay verilen maaşın yüzde 4-5'i oranındaki ek ödeme de yükselecek.

5 aylık enflasyona göre yüzde 10.64'lük zam oranı oluştu. Enflasyon tahminlerine göre, ocak zammı yüzde 10.65 olarak gerçekleşirse ek ödeme dahil gelirlerde 108,78 ile 541,86 lira arasında artış olacak.

Artış yüzde 11.09 olursa da emeklilerin gelirinde zam ve ek ödeme artışıyla birlikte 113,27 ile 564,24 lira arasında yükseliş yaşanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zamlarını 3 Ocak'ta öğrenecek, ay içerisinde de hesaplarında görecek.

MEMUR EMEKLİLERİ: Maaşlara yüzde 4 zam ve 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyonun yüzde 3.5'i aşan kısmı kadar fark yansıtılacak.

Haberin Devamı

Enflasyon tahminlerine göre yüzde 4'lük zamma ilaveten yüzde 7.15 ya da yüzde 7.59 enflasyon farkı oluşabilecek. Ayrıca maaşlar artacağı için ek ödeme tutarı da yükselecek.

En düşük maaşta tahminlere göre 239,71 ya da 249,17 lira artış gerçekleşebilecek. Memur emeklileri, enflasyon verileri beklendiğinden ay başında maaşlarını zamsız olarak alacak. Zam farkı hesaplara sonra yatacak.

DOKTOR EMEKLİLERİ: Emekli Sandığı kapsamındaki emekli doktor ve diş hekimlerine ek ödeme düzenlemesi ocak ayında yürürlüğe girecek.

Her ay verilecek ek ödemenin tutarı mevcut memur maaş katsayısına göre, pratisyen doktor emeklilerinde yaklaşık bin 533, uzman doktor emeklilerinde yaklaşık 2 bin 5 liraya denk geliyor. Kesin tutar 3 Ocak'ta yeni memur maaş katsayısının açıklanmasıyla belli olacak.

MEMURA 3 ARTIŞ

MEMUR: Maaşlar toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zamlanacak. Ayrıca 2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyonun yüzde 3.5'i aşan kısmı kadar fark maaşlara yansıtılacak.