Ekonomi Emekliler Başbakan'a seslendi

Emekliler Başbakan'a seslendi

Paylaş
Emekliler Başbakan'a seslendi

Emekliler Başbakan'a seslendi

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, emekli aylıklarından yapılan dernek kesintisiyle ilgili, "Milyonlarca emeklinin maaşı kendisine emanet edilmiş olan bir kamu kurumunun yapmış olduğu bu hukuksuz işlem, emeklilerin bu kuruma, dolayısıyla devlete olan güvenini sarsacak niteliktedir" dedi.

Haberin Devamı

Beysülen, sendika yöneticileri ve üyeleriyle birlikte Emekli-Sen Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.
Birçok emeklinin haberi olmadan iki emekli derneği için aidat kesildiğini ifade eden Beysülen, bu işlemin kanuni hiçbir dayanağı olmadığını belirtti.
Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) "başvurun paranızı geri alın" dediğini dile getiren Beysülen, kurum yönetiminin bu şekilde hukuki sorumluluktan sıyrılmak istediğini savundu. Sendika olarak aidat kesintisine değil, derneğe üye olmadığı halde emeklilerden kesinti yapılmasına karşı olduklarını vurgulayan Beysülen, şunları kaydetti:

"Bizim derdimiz, yıllar önce ’taksitli kömür veya sağlık karnesi vereceğiz’ diyerek, emeklilerin haberi olmadan derneğe üye yapılmış olması ve bugün bilmediği bu üyelik nedeniyle aidat kesintisiyle karşılaşmış olmasıdır. Milyonlarca emeklinin maaşı kendisine emanet edilmiş olan bir kamu kurumunun yapmış olduğu bu hukuksuz işlem, emeklilerin bu kuruma, dolayısıyla devlete olan güvenini sarsacak niteliktedir. Dolasıyla uygulamayı yapanların sorumluluğu oldukça büyüktür.

Haberin Devamı

’Başvurun paranızı geri ödeyelim’ demek, yapılan hatayı, hukuksuzluğu ortadan kaldırmaz. Bu nedenle yapılması gereken şey maaşından habersizce aidat kesilmiş olan tüm emeklilerin paralarının tamamının ödenmesidir. Bu yapmak yerine ’başvurun paranızı ödeyelim’ demek, ipe un sermekten başka bir şey değildir. Yaşları nedeniyle birçok emekli, bu işlemi takip edecek güç ve takatten yoksundur."

Beysülen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuya el koymasını ve emeklilerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesini talep etti.