Gündem Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için İbrahim Kalın'dan açıklama... Meclis'ten geçecek mi?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için İbrahim Kalın'dan açıklama... Meclis'ten geçecek mi?

Paylaş
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için İbrahim Kalın'dan açıklama... Meclis'ten geçecek mi?

Emeklilikte yaşa takılanlar günbegün gelişmeleri takip ederek mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. Meclis'in açılmasıyla bilikte umutlanan EYY'liler, CHP ve MHP'nin adımlarının ardından gözleri hükümete çevirdi. Dün kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ise konunun gündemlerinde olmadığını belirtti.

TBMM'de yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetleri de sıklıkla dillendirilmeye başladı. 2 Ekim'de CHP'nin EYT sorunu için Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı'na toplantı çağrısı yaptı. Dün ise MHP'li Arzu Erdem konu hakkında kanun teklifi verdi. Bu haberler EYT'lileri sevindirirken konu kabine toplantısının ardından tekrar gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın gelen soru üzerine açıklama yaptı.

Haberin Devamı

İBRAHİM KALIN'DAN EYT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "(Emeklilikte yaşa takılanlar) Bu konu kabinenin gündeminde yok. Tabii ki Meclis ayağı ayrı bir konu. Yeni hükümet sisteminde Meclis kendi kanunlarını çıkartabilir. Bunun değerlendirmesi Meclis'te yapılır ama hükümet nazarından baktığınız zaman konu bugün de geçtiğimiz toplantılarda da gündeme gelmedi." dedi.