Gündem Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda son açıklamalar neler? EYT Meclis'e gelecek mi?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda son açıklamalar neler? EYT Meclis'e gelecek mi?

Paylaş
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda son açıklamalar neler? EYT Meclis'e gelecek mi?

Emeklilikte yaşa takılanlar Meclis'in açılışını sabırsızlıkla beklerken EYT için bir çalışma yapılmasını istiyor. Yüz binlerce kişi son açıklamaları ise dikkatle takip ediyor. İşte konu hakkındaki son durum...

Yüz binlerce EYT'linin gözü yerel seçimlerdeydi... Seçim öncesi yurdun çeşitli bölgelerinde toplantılar düzenleyen EYT'liler seslerini duyurmaya çalıştı. Fakat hükümet bu konu hakkında bir adım atmadı. Şimdi emeklilikte yaşa takılanların gözü Meclis'in yeni çalışmalarında...

Haberin Devamı

Bu konudan muzdarip olan on binlerce kişi "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda son açıklamalar neler? EYT Meclis'e gelecek mi?" sorularına cevap arıyor.

Konu hakkındaki son açıklama ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den geldi.

"OY PUSULASINA 'EYT' YAZILDI"

Gürer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında "Yurt dışında kredi bulamayan iktidar, iç kaynak yaratma arayışına işçilerin sırtından kazanmak için yol arıyor, kazanılmış hakları yok edecek hak gasbına yöneliyor. Kıdem tazminatı düzenlemesiyle emeklilikte yaşa takılanların yaşadığı mağduriyete, tüm çalışanları da eklemek istiyorlar. Kıdem tazminatı işçinin geleceğidir. Ona dokunmak, emekçiler için köleleştirme anlayışının bir devamıdır. Kıdem ile ilgili düzenleme işçilerin haklarını ortadan kaldıran bir şekilde düzenlemeye dönüşürse çalışma barışına olumsuz etkisinin ekonomiyi daha da sorunlu kılacağı bilinmelidir."

Haberin Devamı

Gürer, 31 Mart yerel seçimlerinde oy pusulalarının bazılarında AK Parti’nin bulunduğu bölüme "EYT" yazıldığını öne sürerek, "Emeklilikte yaşa takılanların çoğu iktidar partisi lehinde oy kullanmamışlardır. Bunu, açıklamalarıyla da gündeme taşımışlardır. Emekçilerin tepkisinin net yaşandığı bir dönemde, kıdem tazminatının fona devredilmesinin düşünülmesi de iş barışı için yapılacak en olumsuz davranışlardan biridir." ifadelerini kullandı.