Gündem Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) Meclis'ten geçti mi? Son gelişmeler...

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) Meclis'ten geçti mi? Son gelişmeler...

Paylaş
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) Meclis'ten geçti mi? Son gelişmeler...

Emeklilikte yaşa takılanlar deyim yerindeyse dört gözle EYT yasasının Meclis'ten geçmesini bekliyor. Son olarak CHP'nin yasa teklifi vermesi MHP'nin de bu yasaya sıcak bakması EYT'lilerin umutlarını yeşertirken İbrahim Kalın'ın da yasa için ekim ayını işaret etmesi beklentileri iyice artırdı. İşte emeklilikte yaşa takılanlar için son gelişmeler....

Emeklilikte yaşa takılanlar son gelişmeleri yakından takip ediyor. EYT'liler muhalefet partililerinin yasa teklifini ve hükümetin konu hakkındaki açıklamalarını can kulağıyla dinliyor. Peki, EYT'de son gelişme nedir?

Haberin Devamı

İBRAHİM KALIN EKİM AYINI İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 11 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısının ardından basın toplantısında, EYT(emeklilikte yaşa takılanlarlar) ile ilgili bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

Bu konu bugün gündeme gelmedi. Şu anda hükümetin gündeminde de bu konu yok. MHP'nin teklifi geldiğinde bir bakılır. Ama bunun bütçeye çıkaracağı maliyeti de dikkate almak gerekir.

MHP'DEN YEŞİL IŞIK

Konuyla ilgili daha önce TBMM'ye kanun teklifi veren MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, bir TV kanalında yaptığı açıklamada, “Bu konu seçim beyannamemizde var. Zaten gerekli irade beyanı ortaya konuldu. Meclis’e bu konuda yeniden kanun teklifi verdik. 1 Ekim itibari ile TBMM açıldığında artık bütün partilerin bu konu ile ilgili hassasiyetini ortaya koyup, emeklilikte yaşa takılanlar problemi konusunda özellikle haklarının iadesi konusunda gereğinin yapılacağına inanıyorum” diye konuştu. İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun da “Bu sorunun çözülmesi lazım biz hazırız” diyerek emeklilik yasasının değişmesine destek vermişti.

Haberin Devamı

CHP KANUN TEKLİFİ

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kanayan yara halini alan emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sorununu Meclis gündemine taşıdı. Konu hakkında bir kanun teklifi hazırlayan Tekin, “Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların tamamını kapsayacak şekilde bir teklif hazırladık, Meclis açıldığında ilk gündemimiz bu olmalıdır” dedi.