Gündem Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) tekrar Meclis'e gelecek mi? Son açıklamalar neler?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) tekrar Meclis'e gelecek mi? Son açıklamalar neler?

Paylaş
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) tekrar Meclis'e gelecek mi? Son açıklamalar neler?

Sayıları 700 bini bulan emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı 1 Ekim'den bu yana Meclis'teydi. EYT önergesi 24 Ekim'de Meclis'e geldi. Prim gün sürelerini doldurmalarına karşın yaş şartını yerine getiremediği için emekli maaşı alamayan vatandaşlar büyük bir umutla gelişmeleri takip etti fakat önerge reddedildi. Şimdi yaşa takılanlar "EYT tekrar Meclis'e gelir mi?" sorusunu soruyor

"EYT tekrar Meclis'e gelir mi?" yaklaşık 700 bin emeklilikte yaşa takılan vatandaş bu soruya yanıt arıyor. 24 Ekim'de İYİ Parti'nin önergesiyle heyecanlanan EYT'liler önerge Meclis'ten geçmeyince bir umutla "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) tekrar Meclis'e gelecek mi?" sorusunu soruyor.

Haberin Devamı

NUMAN KURTULMUŞ'TAN EYT AÇIKLAMASI

"EYT Meclis'e gelecek mi?" sorusuna en net yanıtı AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş verdi. Numan Kurtulmuş, "O konu kapanmıştır. Bugünkü şartlarda Türkiye'nin kaldırabileceği bir yük değil" dedi.

DEVLET BAHÇELİ'DEN EYT AÇIKLAMASI

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili ise diğer muhalefet partileri ile aynı alanda bulunmak istemediklerini vurgulayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "CHP, HDP ve İP ile aynı yan yana olmak istemiyoruz. Onlar parlamenter sisteme dönme çabasında. Biz bu duruşlarını benimsemiyoruz. Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda MHP’nin seçim beyannamesinde madde vardır. Arkadaşların ön hazırlığı olmuştur. Bu konu bugünkü ekonomik şartlarda 700 milyarı bulacak. Bugünkü ekonomik dönemde ısrarcı olmama kanaatindeyiz. Meclis araştırması açılması konusunda MHP görüşlerini saklı tutmakla birlikte çekimser oy kullanmıştır" diye konuştu.

Haberin Devamı

'AK PARTİ İKNA EDİLMELİ'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konunun kanunlaşması için AK Parti’nin ikna edilmesi gerektiğini söyledi. Cemal Enginyurt, bu konuda Meclis’te yapılan oylamada önce kabul edip sonra reddetmelerinin sebebini ise "Evet demekle yanlış yaptığımızı anladık, sonra reddettik. Çünkü evet deseydik araştırma komisyonu kurulacak ve konu bir yıl uzayacaktı" dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) kesimle ilgili açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, bu konuda parti olarak bir yanlıştan döndüklerini söyledi. Cemal Enginyurt, "Araştırma önergesini önce kabul ettik sonra reddettik. Niye reddettik? Baktık ki araştırma önergesinin ardından komisyon kurulması gerekiyor. Komisyon kurmaya kalksak Kasım-Aralık ayında bütçe var, komisyon kurulamayacak. Ocak ayından sonra Mart ayına kadar seçim var, komisyon kurulamayacak. Nisan ayında komisyon kursak bile komisyon 3 ay çalışacak Temmuz ayını bulacak. 1 Temmuz’da ise Meclis tatile giriyor, 1 Ekim’de açılıyor. Yani bir yıl araştırma komisyonu kurulması için konu bir yıl oyalanacaktı" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NDAN EYT AÇIKLAMASI

Bu konuda sorun yaşayan insanların haklarını aradıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, söz konusu sorunu yaşayan vatandaşlara "Bunlar türedi" ifadesini kullandığını savundu. Kılıçdaroğlu, "Vicdanı olan her vatandaşıma soruyorum, hak arayan birisine Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan birisi nasıl 'Türedi' der? Bu, insan ve hakkını arıyor. Sen 46 yaşında emekli oluyorsun, o da 'Ben de emekli olayım' dediği için ’Türedi’ oluyor, öbürü beyefendi oluyor. Kendi vatandaşına 'Türedi’ diyen dünyada tek kişi var, o da Erdoğan. 46 yaşında emekli olacaksın, hem Cumhurbaşkanlığı hem de emekli aylığını alacaksın, bu da yetmiyor 2019’da maaşına yüzde 26 zam yapacaksın? Hani Kurtuluş Savaşı'ndaydık, ekonomik savaştaydık? Kendi kendisine zam yapıyor. Allah gözünüzü doyursun, vicdan sahibi olan bunu nasıl kabul eder?" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Suriyeli mültecilere 35 milyar dolar harcandığını, emeklilikte yaşa takılanların hak arayan vatandaşlar olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı