Gündem Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda son açıklamalar ne? EYT çıkacak mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda son açıklamalar ne? EYT çıkacak mı?

Paylaş
Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda son açıklamalar ne? EYT çıkacak mı?

Yerel seçimlere 1 haftadan az bir süre kaldı. Yüz binlerce EYT'li büyük bir umutla hükümetin bir adım atmasını bekliyor. Emeklilikte yaşa takılanlar "EYT çıkacak mı?" diye sık sık sorarken son açıklamalar da ilgiyle takip ediliyor. İşte EYT'de son durum...

Emeklilikte yaşa takılan yaklaşık 700 bin kişi sık sık toplanarak EYT konusunun çözülmesini diliyor. Bu konuda hükümetten bir adım bekleyen EYT'liler seçimlere kısa bir süre kala müjde bekliyor. Öte yandan son açıklamalar da hemen hemen her gün takip ediliyor.

Haberin Devamı

Konu hakkında son açıklama ise Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi. Destici, emeklilikte yaşa takılanların erken emeklilik değil haklarını istediklerini anlattı.

İşte BBP Lideri Mustafa Destici'nin açıklamaları:

"Emeklikte yaşa takılanlar işe başlarken devlet bize dedi ki, ’Şu kadar çalışacaksın, şu kadar yıl, bu kadar prim ödeyeceksin emekli olacaksın.’ dedi. Sonra adeta maç oynanırken o esnada kural değiştirdi ve ’Yaş sınırı koyuyorum.’ dedi. Bu olmaz. Emeklilikte yaşa takılanlar, erken emeklilik istemiyor, haklarını istiyor, mücadele ediyorlar, onların yanındayım. 24 Haziran seçimleri öncesi verilen 3 bin 600 ek gösterge sözü var. Polislerimiz orada. 3 bin 600 ek göstergeyi bekliyorlar. Din görevlilerimiz, öğretmenlerimiz, bu dönemin bana göre en büyük hak mağdurlarından bir tanesi öğretmenler. Bir eğitimci olarak bunu biliyorum. Bunlara verilen söz yerine getirilmeli ve 3 bin 600 ek gösterge mutlaka çıkarılmalı."

Haberin Devamı